Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ντύνεται casual, βγάζει «selfie», μιλάει την αργκό και προτιμά να χρησιμοποιεί τον ενικό με όλους τους συνομιλητές του

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. 

Ντύνεται casual, βγάζει «selfie», μιλάει την αργκό και προτιμά να χρησιμοποιεί τον ενικό με όλους τους συνομιλητές του. Αυθόρμητος, χαμογελαστός, χωρίς ready-made πολιτικό λόγο. Βγαίνει στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και δύσκολα θα τον συναντήσεις σε κοσμικά στέκια των βορείων προαστίων.

Κλείσιμο


Μεγαλωμένος στη Νέα Σμύρνη, αλλά κάτοικος Εξαρχείων εδώ και χρόνια, δεν έχει αυτοκίνητο και του αρέσει να περπατά στην πόλη από το Μετς έως την Ακαδημία Πλάτωνος. 

Πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, ενώ ο φίλος και συνοδοιπόρος του από την εποχή των καταλήψεων και της Γένοβας, Αλέξης Τσίπρας, τον επέλεξε για υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας το 2014 -προφανώς αναπολώντας το δικό του παρελθόν επί Αλαβάνου το 2006. 

Ο 35χρονος οικονομολόγος με καταγωγή από τη Νίσυρο -από το ίδιο χωριό με τον κ. Καμμένο- ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του New School της Νέας Υόρκης. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της ΚΟ του κόμματος, της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού αλλά και του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». 

Η πολιτική του δραστηριότητα ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια, το 1999, ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, ακολουθώντας στη συνέχεια ανοδική πορεία στο κομματικό στερέωμα. Διετέλεσε μέλος της γραμματείας της Νεολαίας και γραμματέας του Συνασπισμού Νέας Σμύρνης. Η συμμετοχή που είχε στην εκπόνηση οικονομικών μελετών ήταν αυτή που βοήθησε το νεαρό οικονομολόγο να εξελιχθεί γρήγορα μέσα στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνει με άνεση συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα, μιλώντας για τα οικονομικά και τις θέσεις του κόμματος. 

Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών και κατετάγη στην 33η θέση συγκεντρώνοντας 5.122 σταυρούς. Πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριξαν ότι ο κ. Σακελλαρίδης δεν εξελέγη βουλευτής, γιατί την ίδια περίοδο είχε επιφορτιστεί όλα τα οικονομικά θέματα του γραφείου του κ. Τσίπρα, αδυνατώντας να συμμετέχει στη μάχη της σταυροδοσίας. Παρόλα αυτά, ο νέος πρωθυπουργός δεν τον αδίκησε δίνοντάς του την ευκαιρία να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ο 35χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έλαβε το χρίσμα της Κουμουνδούρου ακολουθώντας ουσιαστικά τα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός ως υποψήφιος δήμαρχος πριν από εννέα χρόνια, ως επιλογή τότε του κ. Αλαβάνου. 

Ο συνδυασμός του Γαβριήλ Σακελλαρίδη «Ανοιχτή Πόλη» έλαβε ποσοστό 48,6% κι έχασε οριακά από εκείνον του εν ενεργεία δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Στην προεκλογική του εκστρατεία τον στήριξαν άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, δίνοντας το παρών σε όλες σχεδόν τις συγκεντρώσεις του, με αποκορύφωμα την τελευταία προεκλογική συνάντηση στον πολυχώρο «Six Dogs».

Εκεί παρευρέθησαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κιμούλης, Ρηγας Αξελός, Αννα Βαγενά, Λαερτης Βασιλείου, Αγγελική Λάμπρη, Άννα Κουρη, Σπύρος Μπιμπίλας και από τον χώρο της μουσικής οι Φοιβος Δεληβοριας, Σταθης Δρογωσης, Μελίνα Κανά.

Ο ίδιος, με τη χαριτωμένη πολιτική αθωότητα του πρωτάρη, τους χαιρέτησε όλους δια χειραψίας, ενώ υπέκυψε και στις απαιτητικές επιθυμίες του γυναικείου φύλου για αναμνηστικές selfie φωτογραφίες, ακολουθώντας την τάση της «παρανοϊκής» μόδας που έχει τρελάνει το διαδίκτυο.


























 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης