ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στην Τρόικα λίγο πριν φύγει

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στην Τρόικα λίγο πριν φύγει

Αποδέχεται τις προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας και συζητά την κατάργηση ακόμα και του ΕΚΑΣ, αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση τα δίνει όλα στην Τρόικα λίγο πριν φύγει
Για «άτσαλη πολιτική κολοτούμπα» της κυβέρνησης κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στην πρώτη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση «λίγο πριν φύγει τα δίνει όλα στην Τρόικα» εξηγώντας ότι εκτός από την αποδοχή των «προκλητικών απαιτήσεων» για «νέες περικοπές σε συντάξεις, σε μισθούς στο δημόσιο και σε συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, έφτασε μέχρι το σημείο να συζητά, υποχωρώντας άτακτα, την κατάργηση ακόμα και του ΕΚΑΣ και του προνοιακού τμήματος της κατώτατης σύνταξης που οι υπαλληλίσκοι της τρόικας χαρακτηρίζουν ως μη ανταποδοτικές παροχές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει δεσμευόμενος ότι το πρώτο βήμα μιας αριστερής κυβέρνησης θα είναι η αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για όσους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, προαναγγέλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή σχετική πρόταση νόμου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης