Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»

Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»

Οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος και του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ξεκαθαρίζουν ότι «δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα περαιτέρω  μείωσης συντάξεων»

Βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα περάσουν από την Βουλή μέτρα μείωσης συντάξεων»
Προειδοποιητικές βολές με κατεύθυνση το Παρίσι στέλνουν βουλευτές της συγκυβέρνησης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την Βουλή μέτρα που θα προκαλούν περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

Κατά την συνεδρίαση της Ειδική Διαρκής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος είπε: «ανησυχούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Η τρόικα θέτει απερίγραπτα πράγματα ορισμένες φορές. Αλλά βλέπω γελάκια από την αξιωματική αντιπολίτευση όταν γίνεται αυτό. Όταν όταν είμαστε στη δύσκολη θέση γελάει η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν καταλαβαίνω με ποιον είναι, με την θέση της χώρας ή της τρόικας» ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανένα τέτοιο πακέτο (σ.σ. ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων) δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιάννης Κουτσούκος επισήμανε πως «δεν θα συμφωνήσουμε να υπάρξουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα έχουμε πει αυτά και θα δείξει το επόμενο διάστημα τι εννοούμε».

Κλείσιμο
Νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι στο Παρίσι κρίνεται η τύχη του ασφαλιστικού υποστηρίζοντας ότι «η τρόικα ζητά πριν από τα 62 χρόνια να μην ισχύει η συνταξιοδοτική ικανότητα για καμία κατηγορία. Ακούμε τον κ. Κουτρουμάνη να λέει ότι η τρόικα ζητά να μειωθούν οι συντάξεις κατά 20%». Είπε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μην υπάρξει συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας και πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία οδηγεί σε κατεδάφιση των συντάξεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης