«Ανακωχή» Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ για τις περικοπές μισθών

«Ανακωχή» Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ για τις περικοπές μισθών

Συμφώνησαν να υπάρξει μεν εξίσωση, όμως για τους νέους δημοσίους υπαλλήλους που θα τοποθετούνται μακριά από την κατοικία τους, θα υπάρξει πρόνοια προκειμένου να καλύπτεται η ανάγκη στέγασης

«Ανακωχή» Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ για τις περικοπές μισθών
Η «χρυσή τομή» φαίνεται ότι βρέθηκε στο θέμα των περικοπών των μισθών των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων, μετά από σύσκεψη που είχε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, παρόντων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Εφης Χριστοφιλοπούλου. Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές θα δοθεί στους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κυβερνητικών κομμάτων κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τελική μορφή τους.  

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί αντιπαράθεση μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του κ. Μητσοτάκη, σε σχέση με την εξίσωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με τους ιδιωτικούς. Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει μεν εξίσωση, όμως για τους νέους δημοσίους υπαλλήλους που θα τοποθετούνται μακριά από την κατοικία τους, θα υπάρξει πρόνοια προκειμένου να καλύπτεται η ανάγκη στέγασης. Έτσι η περικοπή που προβλέπεται θα συμπληρωθεί με το συγκεκριμένο επίδομα, το οποίο θα αφορά στην πλειοψηφία εκπαιδευτικούς και ιατρούς.   

Στη σύσκεψη επίσης συμφωνήθηκε η ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αμοιβών, το οποίο θα εφαρμοστεί από 1/1/2016, αφού όμως πρώτα ψηφιστεί το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης που προωθεί το ΠΑΣΟΚ. Το σύστημα αυτό θα συνδέει την αμοιβή με την παραγωγικότητα, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, ενώ θα ψηφιστεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» θα εφαρμοστεί από 1/7/2015 ένα πιλοτικό πρόγραμμα στη βάση του οποίου θα συνδέονται οι απολαβές που λαμβάνει ο καθένας με το είδος της «διαφοράς» και το περίγραμμα της θέσης. Συγκεκριμένα ο υπάλληλος που θα βρίσκεται στη γραμμή κρούσης του δημοσίου, δηλαδή π.χ. ένας εφοριακός ή ένας τελωνιακός, θα λαμβάνει τη «διαφορά» σε σχέση με άλλος υπαλλήλους των οποίων οι θέσεις δεν συνδέονται με τα έσοδα του κράτους. Να σημειωθεί πως το σύστημα της «προσωπικής διαφορά» υπάρχει ήδη σε κάποια υπουργεία, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Ανάπτυξης. Η «διαφορά» που θα περιοριστεί σε όσους υπαλλήλους τη λαμβάνουν, θα μεταφερθεί σε υψηλόβαθμα στελέχη.

Στη σύσκεψη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν οι κ.κ. Πρωτόπαπας και Ρήγας. Στην Χαριλάου Τρικούπη αμέσως μετά τη σύσκεψη στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εξέφραζαν την ικανοποίησή τους, καθώς, όπως έλεγαν, η δέσμη αυτή των προτάσεων βρίσκεται πιο κοντά στις θέσεις που εξέφραζε όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης