Σαμαράς: Αμεση καταγραφή των ζημιών και αποδέσμευση κονδυλίων για αποζημιώσεις

Σαμαράς: Αμεση καταγραφή των ζημιών και αποδέσμευση κονδυλίων για αποζημιώσεις

Είμαστε δίπλα στον κόσμο τόνισε ο πρωθυπουργός- Από τη Δευτέρα αποδεσμεύονται χρήματα προς τους δήμους για αποκατάσταση των πληγέντων

Σαμαράς: Αμεση καταγραφή των ζημιών και αποδέσμευση κονδυλίων για αποζημιώσεις
«Είμαστε δίπλα στον κόσμο, η καταγραφή των ζημιών ξεκινά άμεσα» είπε ο πρωθυπουργός από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου βρέθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής. Ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

«Από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμευθούν κονδύλια προς τους δήμους, προς αποκατάσταση των πληγέντων σε κάθε δήμο, το δυνατόν συντομότερα. Αναμένω επίσης από τις Υπηρεσίες εισήγηση για στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές, όπου μια ζωή βλέπουμε να δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Λόγου χάρη στα σύνορα Περιστερίου και Ιλίου, στην περιοχή Ρουπάκι ή στη Θηβών, στα όρια της Κοκκινιάς ή στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι» ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού, που συμπλήρωσε πως «ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως είμαστε δίπλα του».

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια αλλά και τους υψηλόβαθμους παριστάμενους αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Κλείσιμο
Εκτός από τον κ. Κικίλια στο Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης