ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου για αξιοποίηση της δικής της ΑΟΖ

ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου για αξιοποίηση της δικής της ΑΟΖ

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θέλησε, ωστόσο, να σχολιάσει τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ούτε και τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη Νταβούτογλου

ΗΠΑ: Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου για αξιοποίηση της δικής της ΑΟΖ
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)».

Τα παραπάνω επανέλαβε την Τετάρτη η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, η οποία, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δεν θέλησε, ωστόσο, να σχολιάσει τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ούτε και τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της.

Κλείσιμο
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και αέριο θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», τόνισε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης