Κατατίθεται «σε λίγες ώρες» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κατατίθεται «σε λίγες ώρες» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Βενιζέλος και Χαρδούβελης δήλωσαν ότι είναι θέμα ωρών να έρθει στη Βουλή -  «Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρξει τίποτα στις διαπραγματεύσεις που θα τινάξει τα πράγματα στον αέρα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Κατατίθεται «σε λίγες ώρες» η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Τελικά χρειάστηκε από τη μια να κάνει αυστηρές υποδείξεις ο Αντώνης Σαμαράς και από την άλλη να ξεπεράσουν οι οφειλές τα 70 δισ. ευρώ προκειμένου προκειμένου η υπόθεση με τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα να ξεκολλήσει από τα γραφειοκρατικά γρανάζια στα οποία είχε εμπλακεί εδώ και εβδομάδες παρά τις σχετικές εξαγγελίες.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η ρύθμιση θα έρθει τάχιστα..

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης που μετείχε στη σύσκεψη απαντώντας ότι απομένουν «ώρες» μέχρι την κατάθεσή τους, αποφεύγοντας ωστόσο να προσδιορίσει το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

Κλείσιμο


Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση της Τρόικας θα έχει ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η επόμενη σύνοδος κορυφής.

Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλάνο για έξοδο από το Μνημόνιο και μετάβαση στην επόμενη φάση. Ανέφερε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε αντίδραση των αγορών που έστειλε μηνύματα σε όλους. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ενσωματώσει τις αντιδράσεις αυτές στο σχεδιασμό. 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση χωρίς Μνημόνιο και χωρίς Τρόικα. Επίσης έκανε λόγο για τη σιγουριά που θα προσφέρει μια νέα συμφωνία με τους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Επιτιθέμενος στην αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ψέματα και προέβλεψε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς ή έστω έως το Φεβρουάριο που θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε σε αυτό το σημείο την άποψη ότι «δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Επίσης πρόσθεσε ότι αν στη χώρα υπήρχε σοβαρότητα και σύνεση θα είχαμε πολύ πιο εύκολα αποτελέσματα. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως αν δεν υπάρχει η συναίνεση θα υπάρξει δίλημμα που θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Αναρωτήθηκε «τι θα προτείνει η αντιπολίτευση στον ελληνικό λαό;». «Να θυσιάσει τις θυσίες του;» είπε και συμπλήρωσε «έλεος, ας σεβαστούμε τους απλούς ανθρώπους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο κ. Νταβούτογλου επιβεβαιώνει πως η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει. Σημείωσε δε, ότι ο τούρκος πρωθυπουργός επικαλείται ως τίτλο τη συμφωνία που έχει κάνει η Τουρκία με το ψευδοκράτος. 

Αμέσως μετά τον κ. Βενιζέλο σε δηλώσει προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η αξιολόγηση από την Τρόικα, η επόμενη ημέρα και τα σημερινά προβλήματα. Χαρακτήρισε τη σύζητηση που έγινε ως «παραγωγική». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης