Σε ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη μάχη στη Βουλή

Σε ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη μάχη στη Βουλή

Ο Πάνος Σκουρλέτης παρουσιάζει στο protothema.gr τις εκτιμήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρίσιμη πολιτική σύγκρουση

Σε ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη μάχη στη Βουλή
Για "αμυντική και ηττοπαθή κίνηση", αλλά και "ύστατη προσπάθεια διάσωσης από ένα απονομιμοποιημένο κοινοβούλιο" κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας στο protothema.gr την απόφαση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζελου να προσφύγουν στη βουλή για αναβάπτιση της εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεθεί από χθες βράδυ ήδη σε ετοιμότητα για την τριήμερη μάχη στη βουλή και σήμερα αναμένονται αλλεπάλληλες συσκέψεις των ηγετικών συλλογικών οργάνων, όπως του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, με συμμετοχή και του Αλέξη Τσιπρα, για να καθοριστεί η στρατηγική και η διάταξη των δυνάμεων του κόμματος.

Κατα τον κ. Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε στο protothema.gr τις κυρίες εκτιμήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρίσιμη πολιτική σύγκρουση, πρόκειται για "μια κίνηση που δεν μπορεί να ανακόψει την κατάρρευση της κυβέρνησης" και προέβλεψε ότι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βγει πιο ισχυρή". Τόνισε ακόμη ότι "δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να κυβερνά με μόνο το φόβο το πότε θα εκφραστεί ο ελληνικός λαός" και πρόσθεσε στο ίδιο κλίμα ότι "δεν μπορεί μια κυβέρνηση να κινείται διαρκώς κόντρα στο ρεύμα". Όπως σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης "το μόνο που επιτυγχάνει αυτή η κίνηση της κυβέρνησης είναι να προδιαγράψει μια ακόμα μεγαλύτερη και βαριά ήττα της στις εκλογές που θα γίνουν".
Κλείσιμο

Σχολιάζει με νόημα και σκωπτική διάθεση ότι τουλάχιστον "θα εμφανιστεί ο κ. Σαμαράς έστω κι έτσι στο κοινοβούλιο για να απολογηθεί για την πολιτική του".

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η κίνηση της κυβέρνησης υπαγορεύτηκε ουσιαστικά από την επιθετική και αποτελεσματική αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και καταδεικνύει την αδυναμία του κ. Σαμαρα να ελέγξει το πολίτικο παιχνίδι και κυρίως να αποτρέψει την ογκούμενη κοινωνική αποδοκιμασία προς τη συγκυβέρνηση.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν τρία πράγματα:

Πρώτον να αποκαλύψουν ολοκληρωμένα και με πειστικό τρόπο ότι με τη σημερινή κυβέρνηση οι μνημονιακές συνταγές και ο έλεγχος της χώρας από το Βερολίνο δεν πρόκειται να τελειώσουν παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Δεύτερον, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει, ειδικά μετα τις ευρωεκλογές, τη δεδηλωμένη και ότι είναι οικτρή μειοψηφία στην κοινωνία, η οποία της επιφυλάσσει μονο κατακραυγή.

Τρίτον, να αναδείξει τα κυβερνητικά αδιέξοδα και τα εσωτερικά της προβλήματα, περιγράφοντάς μια εικόνα κυβέρνησης σε αποδιάρθρωση, κατάρρευση και φυγή.

Τέταρτον, να αναπτύξει με εμπεριστατωμένο τρόπο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της ανθρωπιστικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση. Θα είναι το σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και επι του οποίου θα απευθύνει πρόσκληση για ευρείες συνεργασίες.

Τεταρτον, να αποδομήσει προσωπικά τον κ. Σαμαρα και να εστιάσει στην προσωπική σύγκριση ανάμεσα στον σημερινό πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσιπρα, με ένα ιδιότυπο κοντραστ, του τύπου "αυτός που φεύγει και εκείνος, που έρχεται".

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει κάποιο στόχο για διαρροές ψήφων απο το κυβερνητικό στρατόπεδο, ώστε να μην υπάρξει στη συνέχεια κάποιο "μετρήσιμο" αποτέλεσμα, που μπορεί να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση ως "επιβεβαιωσή" της από τη βουλή. Τα συμπεράσματα θα ειναι πολιτικά και οχι αριθμητικά, αφού σημασία έχει ο Φεβρουάριος και η προεδρική εκλογή και οχι η συγκυριακή έκφραση αυτής της περιόδου, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αλλο οι 180 που χρειάζονται για την προεδρική εκλογή κι άλλο η απλή πλειοψηφία που απαιτεί η ψήφος εμπιστοσύνης" σημειώνουν ενδεικτικά και διαμηνύουν ότι "η τυχόν επίτευξη του δεύτερου δεν σημαίνει τίποτα για τον πρώτο". 














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης