Σκουρλέτης: Πρέπει να κουρευτεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους

Σκουρλέτης: Πρέπει να κουρευτεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους

Αναφερόμενος δε στο θέμα που δημιουργήθηκε χθες Τρίτη λόγω της παρουσίας του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις πρώτες επαφές με την τρόικα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μια «τραγική εικόνα», όπου κυβερνητικά στελέχη «διαγωνίζονται για το ποιος θα πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις»

Σκουρλέτης: Πρέπει να κουρευτεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους
Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως «υπάρχει ανάγκη να ''κουρευτεί'' το μεγαλύτερο μέρος του [δημόσιου] χρέους» επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο αντικρουόμενων τοποθετήσεων στελεχών της Κουμουνδούρου κατά τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν υπάρχουν δύο γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και υπάρχει ανάγκη να ''κουρευτεί''», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Κουμουνδούρου για σύνοδο για τη διευθέτηση του χρέους, στο μοντέλο της συνόδου που έγινε για τη μεταπολεμική Γερμανία το 1953, με ρήτρα ανάπτυξης.

Συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό συγκρότηση ειδική επιτροπή, υπό τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα μελετήσει το ζήτημα του χρέους και όλα τα αντικείμενα της διαπραγμάτευσης με την τριμερή.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος δε στο θέμα που δημιουργήθηκε χθες Τρίτη λόγω της παρουσίας του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις πρώτες επαφές με την τρόικα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μια «τραγική εικόνα», όπου κυβερνητικά στελέχη «διαγωνίζονται για το ποιος θα πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις». «Μα μπορούν αυτοί να διαπραγματευτούν για το χρέος;», διερωτήθηκε.

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ μετά το συνέδριο της Αγίου Κωνσταντίνου, τονίζοντας όμως πως όλα θα πρέπει να γίνουν με βάση την «προγραμματική συνεννόηση και σύγκλιση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης