Την πολιτική της Ελλάδας για το κλίμα παρουσίασε ο Βενιζέλος

Την πολιτική της Ελλάδας για το κλίμα παρουσίασε ο Βενιζέλος

Eπεσήμανε ότι η Ελλάδα, στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2014 που είχε την προεδρία της ΕΕ, εστίασε την προσοχή της στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Την πολιτική της Ελλάδας για το κλίμα παρουσίασε ο Βενιζέλος
«Ορόσημο στο δρόμο για την επίτευξη μιας φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα, τον επόμενο χρόνο στο Παρίσι», χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού.

Κατά την ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για συλλογική δράση, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, μία πρόκληση που «καμία χώρα, ανεξαρτήτως μεγέθους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει απόλυτα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πλαίσιο 2030, οι στόχοι του οποίου είναι:

Κλείσιμο
- η μείωση, μέχρι το 2030, των εκπομπών ρύπων εντός της ΕΕ κατά 40%, κάτω από τα επίπεδα του 1990
- η αύξηση του ποσοστού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τουλάχιστον στο 27% της ενέργειας που καταναλώνεται στην ΕΕ
- η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης κατά 30%

Ειδικότερα όσον αφορά τους στόχους της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την υιοθέτηση ενεργειακών πολιτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας, την ίδια στιγμή, το υψηλό κόστος της ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα, στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2014 που είχε την προεδρία της ΕΕ, εστίασε την προσοχή της στην αποδοτική χρήση της ενέργειας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες των ελληνικών νησιών για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στους συνολικούς στόχους της ΕΕ όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του, εκφράζοντας την ευχή ότι η σημερινή σύνοδος θα αποδειχθεί «σύνοδος λύσεων» και θα καταστεί καταλύτης για την επίτευξη μιας «οικουμενικής, φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας» για το κλίμα, στο Παρίσι, το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης