Έρχεται μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Έρχεται μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Με την τροπολογία μειώνεται ο ΕΦΚ από τις 15 Οκτωβρίου 2014 έως τις 30 Απριλίου 2015 από 330 ευρώ/χιλιόλιτρο σε 230 ευρώ/χιλιόλιτρο

Έρχεται μείωση 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
Μείωση 30% στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φωτιστικό πετρέλαιο προβλέπει τροπολογία που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συνυπογράφει ο υπουργός Παιδείας, η οποία και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις θρησκευτικές κοινότητες, που συζητείται στις επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «με τη μείωση των συντελεστών ΕΦΚ κατά 30%, αποσκοπείται η φορολογική ελάφρυνση των καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού πετρελαίου, με απώτερο στόχο την αύξηση της κατανάλωσης των εν λόγω προϊόντων και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, λόγω χρήσης υποκατάστατων προϊόντων που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα».

Με την τροπολογία μειώνεται ο ΕΦΚ από τις 15 Οκτωβρίου 2014 έως τις 30 Απριλίου 2015 από 330 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης είχε αποτελέσει εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της 79ης ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης