Δεξίωση Ερντογάν στο «Τουρκικό Κέντρο» της Νέας Υόρκης - Παρών και ο Βενιζέλος

Δεξίωση Ερντογάν στο «Τουρκικό Κέντρο» της Νέας Υόρκης - Παρών και ο Βενιζέλος

Στο πλαίσιο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ - Ο κ. Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει σήμερα τη χώρα μας στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που έχει συγκαλέσει ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν

Δεξίωση Ερντογάν στο «Τουρκικό Κέντρο» της Νέας Υόρκης - Παρών και ο Βενιζέλος
Στη δεξίωση που παρέθεσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο «Τουρκικό Κέντρο» της Νέας Υόρκης, στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρέστη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση», όπως σημειώθηκε για μια σειρά θεμάτων της ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας και των θεμάτων της ενέργειας, με στελέχη όλων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γραφείου Τύπου-ΕΟΤ, στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση στο American Jewish Committee για τον αντισημιτισμό και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνουμε και υπογραμμίζουμε τη μεγάλη σημασία της φιλίας μας. Η φιλία μεταξύ της ελληνικής και εβραϊκής λαών. Η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ. Και η φιλία μεταξύ των μεγάλων της διασποράς των δύο λαών μας».

Κλείσιμο
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε μετά ότι «άλλο ένα έτος της μεγάλης κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο - η κοινή γειτονιά της Ελλάδας και του Ισραήλ. Σε αυτήν την περίοδο της αναταραχής, η Ελλάδα αναδύεται από την κρίση και συνεχίζει στο ρόλο της ως άγκυρα σταθερότητας και ένα αξιόπιστο δυτικό εταίρο στην περιοχή» και ότι «η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια τώρα».

Στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, δρ. Riyad Al-Maliki. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, οι κ.κ. Βενιζέλος και Al-Maliki εξέτασαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή μετά τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και την πορεία των εξαιρετικών διμερών σχέσεων.

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε στον δρ. Al -Μaliki «τη σημασία που η χώρα μας αποδίδει στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως χώρα που διατηρεί παραδοσιακά στενούς δεσμούς με τον Παλαιστινιακό λαό, είναι πάντα έτοιμη να συνεισφέρει στις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας.

Ο κ. Βενιζέλος θα εκπροσωπήσει σήμερα τη χώρα μας στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που έχει συγκαλέσει ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης