Τη... διαθεσιμότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας «υπενθυμίζει» ο Κουβέλης

Τη... διαθεσιμότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας «υπενθυμίζει» ο Κουβέλης

«Δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Τη... διαθεσιμότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας «υπενθυμίζει» ο Κουβέλης
Στο ζήτημα ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας επανέρχεται με δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης.

Επιδιώκοντας, προφανώς, να... υπενθυμίσει ότι παραμένει διαθέσιμος για τον προεδρικό θώκο, μολονότι, όπως έχει παραδεχθεί, δεν του έχει γίνει σχετική πρόταση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real: «Είπαμε ότι κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύει των θεσμών. Υπάρχουν θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες από το Σύνταγμα και αυτές οι διαδικασίες στα τέλη του Ιανουαρίου του 2015. Μέχρι τότε έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου» συνέχισε ο κ. Κουβέλης, «δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή. Πάντως, δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένα από το τι κρίνω ότι θα είναι θετικό για τη χώρα και την κοινωνία. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Κλείσιμο
«Τιμητική η αναφορά, θα έλεγα, ότι αναφέρομαι ως δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος, ε, αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Με αφορά η συμμετοχή μου στις διαδικασίες, στην πολιτική δράση της ΔΗΜΑΡ» συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε: «Το λέω με σαφήνεια και κυρίως προσθέτω όλα εκείνα που αφορούν στην προεδρολογία και στην πρωιμότητα, η οποία υπάρχει με το άνοιγμα αυτής της συζήτησης. Θέλω να σας πω επιπλέον ότι σε λίγες ημέρες, λιγότερες από 15 ημέρες, έχω συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό που σήμερα με σαφήνεια σας λέω, αναφορικά με το πως θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης την παρουσία του στην πολιτική ζωή, θα το επαναλάβω και θα το κάνω πιο λιανά, για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης