Επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Ασμουσεν ο Γιάννης Δραγασάκης

Επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Ασμουσεν ο Γιάννης Δραγασάκης

«Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με γερμανούς οικονομολόγους με τη παρουσία και του κ. Άσμουσεν», έγραψε στο facebook - Οφείλουμε να στήσουμε δικό μας δίκτυο αφού ο πρωθυπουργός δεν μας ενημερώνει, είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη

Επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Ασμουσεν ο Γιάννης Δραγασάκης
Επιβεβαιώνει την συνάντησή του στο Βερολίνο με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τα εξής: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, δεν υπήρξε επίσημη συνάντηση με την γερμανική κυβέρνηση ή με μέλη της». 

«Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με γερμανούς οικονομολόγους με τη παρουσία και του κ. Άσμουσεν», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο


Το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κάνει ένα δικό του δίκτυο επαφών με οικονομικούς παράγοντες και οικονομολόγους στην Ευρώπη, αφού ο Πρωθυπουργός δεν ενημερώνει την αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποίησε ο Γιάννης Δραγασάκης για να εξηγήσει την μυστική συνάντηση - την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «γεύμα» - στη Γερμανία. «Ήταν ένα γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους στο οποίο παραυρέθηκε και ο Άσμουσεν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «realfm».
 
Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων» το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Βερολίνο -εκτελώντας «ειδική αποστολή»- μόλις δύο ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).  Βάσει του δημοσιεύματος ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ταξίδευσαν στη Γερμανία, προκειμένου να συναντηθούν με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν. 

Το ραντεβού, μάλιστα, ζητήθηκε από την Κουμουνδούρου και αποσκοπούσε στην παράθεση των προτάσεων και θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το αργότερο τον Μάρτιο-Απρίλιο θα προκληθούν εκλογές -εξαιτίας και της στάσης του στην προεδρική εκλογή -και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκει η υποδοχή που θα γίνει σε μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρώπη να μη γίνει σε αχαρτογράφητα νερά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση οι δύο οικονομολόγοι έθεσαν στον Ασμουσεν και το ζήτημα του κουρέματος και το ζήτημα της επιμήκυνσης ως μία μορφή κουρέματος. Η συνάντηση στο Βερολίνο κρατήθηκε μυστική, όπως κρυφά κανονίστηκε και το ραντεβού τον περασμένο Ιούνιο του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης