ΔΗΜΑΡ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες Λαγκάρντ

ΔΗΜΑΡ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες Λαγκάρντ

«Οταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου», αποκάλυψε στους FT η επικεφαλής του ΔΝΤ

ΔΗΜΑΡ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες Λαγκάρντ
Δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ,  Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, επισημαίνεται πως η «αποκάλυψη, σε συνδυασμό με τη σαφή υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο άνομων σχέσεων "τύπου μαφίας" παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου».

Κάνοντας, ακόμη, αναφορά σε απάντηση της Λαγκάντ σε ερώτηση συντάκτη των Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια», οι βουλευτές ρωτούν: «Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα, κι αν ναι έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη και οι άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Εάν όχι, προτίθεστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας όσων πρωτοφανών καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ;». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης