Άννα Καραμανλή: Το «life story» της βουλευτού της ΝΔ που είπε «άντε γ...» στον Χαρδούβελη

Άννα Καραμανλή: Το «life story» της βουλευτού της ΝΔ που είπε «άντε γ...» στον Χαρδούβελη

Η «άλαλη» βουλευτής της ΝΔ που ύψωσε το -εντυπωσιακό- ανάστημά της στον υπουργό Οικονομικών - Τα «άλματα» από τον αθλητισμό στη δημοσιογραφία και από κει στην πολιτική

Άννα Καραμανλή: Το «life story» της βουλευτού της ΝΔ που είπε «άντε γ...» στον Χαρδούβελη
Η ένταση είχε «χτυπήσει» κόκκινο και οι φωνές δονούσαν την ατμόσφαιρα στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.



Κλείσιμο
Από τη μια πλευρά οι «γαλάζιοι» βουλευτές, ενώ από την άλλη ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών ο οποίος τους ενημέρωνε για τις τελικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.



Κι αν αρχικά ο χορός των αντιδράσεων στήθηκε από κάποια αντρική παρέα, η οποία δεν ικανοποιούνταν από τα νέα δεδομένα στη φορολογία των ακινήτων, το φινάλε άνηκε αποκλειστικά σε μια από τις αιθέριες υπάρξεις του ελληνικού Κοινοβουλίου.




«Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης» είπε η Άννα Καραμανλή, αφήνοντας άφωνο τον απεσταλμένο του υπουργού Οικονομικών και τους συναδέλφους τους.




Έως το βράδυ της περασμένης Τετάρτης η Άννα Καραμανλή χαρακτηριζόταν ως μια αθόρυβη βουλευτής. Το low profile σε συνδυασμό με τη μετριοπάθεια και την ηρεμία που διατηρούσε στη φωνή της δεν είχαν... επιτρέψει σε κανέναν από τους συναδέλφους της να έρθει σε σύγκρουση μαζί της. Το ίδιο έκανε και η ίδια.




Ποτέ δεν προκάλεσε, ενώ όποιες διαφορές δημιουργήθηκαν εντός κοινοβουλίου προσπάθησε να τις λύσει με διπλωματία και χωρίς εντάσεις. Το καρντάσι, όμως, που από μικρή ηλικία έμαθε να σπάει τα ρεκόρ με τις επιδόσεις της στο άλμα εις μήκος και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο του βάθρου, αποδείχτηκε κάθε άλλο πάρα ήρεμη κι ότι δεν μασάει τα λόγια της.




Ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το σύμβουλο του Γκίκα Χαρδούβελη, Γ. Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος κατάφερε να αρθρώσει μόνο δύο λέξεις. « Γιατί φωνάζετε;» είπε ο σύμβουλος, για να δεχτεί έναν... Αρμαγεδδώνα.

«Ξέρετε, κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;». Με δάκρυα στα μάτια και με... απειλητικό ύφος η Άννα Καραμανλή κοίταξε στα μάτια το σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών και τον προέτρεψε: «Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του τα πείτε αυτά... Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης».

Οι πιο νέοι την γνώρισαν από την παρουσίαση της εκπομπής «Αθλητική Κυριακή», ενώ λίγοι ξέρουν ότι πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και την πολιτική είχε διαπρέψει στον αθλητισμό.

Τα συνθήματα στο «Αλεξάνδρειο»

Από μικρή έμαθε να μάχεται για να κατακτήσει την κορυφή, κάτι που έκανε άλλωστε κι ως αθλήτρια του άλματος εις μήκος, ενώ όσοι έχουν συνεργαστεί ή βρίσκονται στο στενό της περιβάλλον μιλούν για ένα άτομο το οποίο δεν... κωλώνει.

Το όνομά της δονούσε την ατμόσφαιρα του Αλέξάνδρειου Μελάθρου τη δεκαετία του '80 στα κλασικά ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ. Η σχέση της και ο γάμος της με τον τότε άσο της ομάδας του Άρη, Μιχάλη Ρωμανίδη, είχε γίνει σύνθημα στα στόματα των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τον αθλητισμό, με την πρώτη απόπειρα της στην ενόργανη γυμναστική. Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός της, ήθελε να μοιάσει στη Νάντια Κομανέτσι και να γίνει γυμνάστρια. Γρήγορα όμως άλλαξε προσανατολισμό, αφού την κέρδισε ο στίβος.

Δοκίμασε αρχικά στο σπριντ, αλλά επειδή δεν διέθετε την ανάλογη εκρηκτικότητα, μεταπήδησε στο μήκος μετά από την προτροπή των προπονητών της. Γράφτηκε στο σύλλογο του Άρη, καθώς η οικογένειά της υποστήριζε παραδοσιακά τη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ κι η ίδια διατήρησε για πολλά χρόνια... δεσμούς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από τις πρώτες της προσπάθειες, η Αννα Καραμανλή απέδειξε ότι είναι γεννημένη για τα άλματα. Τη χειμερινή περίοδο γυμναζόταν στο Αλεξάνδρειο, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Καυτατζόγλειο.

Η ξανθιά άλτρια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με τις επιδόσεις της, αλλά και με παρουσιαστικό της. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι το νέο αστέρι του ελληνικού στίβου. Από το 1984 έως και το 1989 στέφεται διαδοχικά πρωταθλήτρια Ελλάδος, ενώ το 1984 αναδεικνύεται βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος. Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου για αρκετά χρόνια και συμμετείχε με τα χρώματα της γαλανόλευκης σε Βαλκανικούς, Μεσογειακούς και Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Η μητρότητα όμως που έρχεται σε μικρή ηλικία για τη Σαλονικιά πολιτικό και φέρνει σε δεύτερο πλάνο την αθλητική της καριέρα. Ωστόσο, ποτέ δεν θα πάψει να ασχολείται με τα… γήπεδα, κάτι που αποδείχτηκε άλλωστε κι από το επόμενο επαγγελματικό μετερίζι.

Οι σπουδές και η οικογένεια

Παράλληλα με τον αθλητισμό, όμως, η Αννα Καραμανλή καταφέρνει να γεμίσει το βιογραφικό της με πλήθος σπουδών. Αποκτά πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, διδάσκεται αγγλικά και ισπανικά, ενώ λίγο αργότερα αποφοιτεί από τη σχολή δημοσιογραφίας «Μπόνα».

Δεν σταματάει να πλουτίζει με γνώσεις μέχρι σήμερα, καθώς αυτό τον καιρό είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης, πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο: «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην καταπολέμηση της βίας».

Στα γήπεδα γνωρίζει και τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής της. Στη δεκαετία του ’80 η Αννα Καραμανλή αποκτά αμέτρητους θαυμαστές. Πολλοί από αυτούς την πολιορκούν προκειμένου να… κλέψουν την καρδιά της. Η ίδια όμως έχει διαλέξει. Έχει βρει στο πρόσωπο του Μιχάλη Ρωμανίδη, τον άνδρα που θα ήθελε να έχει στο πλευρό της.

Με τον παίχτη της ομάδας του Αρη και της θρυλικής εθνικής ομάδας μπάσκετ του '87, γνωρίστηκαν στο Αλεξάνδρειο, καθώς οι ώρες των προπονήσεών τους συνέπιπταν. Το ειδύλλιο αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Η γέννηση του γιου της, Στρατή, έρχεται να συμπληρώσει την ευτυχία του ζευγαριού. Λίγα χρόνια αργότερα η όμορφη βουλευτής γίνεται μητέρα δύο παιδιών, καθώς στον κόσμο θα φέρει και την αγαπημένη της κόρη, Ελισάβετ.

Η αθλητική δημοσιογραφία

Η Άννα Καραμανλή αναγκάζεται στα τέλη της δεκαετίας του '80 να εγκαταλείψει το στίβο, προκειμένου να βρίσκεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα κοντά στο πρώτο της παιδί, ωστόσο δεν θα φύγει ποτέ μακριά από τον αθλητισμό.

Σπουδάζει αθλητική δημοσιογραφία και λίγο καιρό αργότερα προσλαμβάνεται στην ΕΡΤ. Η καριέρα της στο χώρο της τηλεόρασης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες η Άννα Καραμανλή εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση. Ξεκινά το 1991 στην ΕΡΤ 3, ως παρουσιάστρια της εκπομπής «Στο Στάδιο Κάποτε». Για 15 χρόνια διατελεί αρχισυντάκτρια του Αθλητικού Δελτίου Ειδήσεων στην ΕΡΤ, ενώ αναλαμβάνει και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου στην ΕΡΤ από το 1995 έως το 2012.

Η «Αθλητική Κυριακή» όμως ήταν η εκπομπή που της έδωσε τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα. Η βουλευτής ήταν η πρώτη γυναίκα στη χώρα μας που ανέλαβε ρόλο παρουσιάστριας σε εκπομπή αθλητικού περιεχόμενου.

Από την tv στην πολιτική

Το όνομα ήταν αρκετό για να προκαλέσει συνειρμούς, όπου κάνει τα πρώτα της βήματα το 2006. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν, όταν άκουγαν το επίθετο της ότι έχει συγγενικές σχέσεις με των πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η πραγματικότητα, όμως, όπως και η ίδια είχε αναφέρει από την αρχή είναι ότι πρόκειται για μια απλή συνωνυμία. Δεν έκρυψε ποτέ τις σχέσεις της με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τις οποίες επισημοποίησε πριν από οκτώ χρόνια.

Κατεβαίνει υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με την παράταξη του νυν υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, όπου εκλέγεται, ενώ από το 2007 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2010 είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, με την παράταξη «Αττική Νέα Προοπτική». Δύο χρόνια αργότερα κατεβαίνει στη Β' Αθηνών στη μεγαλύτερη και δυσκολότερη εκλογική περιφέρεια. Συγκεντρώνει 15.842 ψήφους και εκλέγεται βουλευτής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης