ΔΗΜΑΡ: Αποχωρούν ο Λυκούδης και τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης

ΔΗΜΑΡ: Αποχωρούν ο Λυκούδης και τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης

Τις επόμενες ημέρες να υποβάλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν από το κόμμα

ΔΗΜΑΡ: Αποχωρούν ο Λυκούδης και τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης
Την αποχώρησή τους από τη ΔΗΜΑΡ επικύρωσαν ο Σπύρος Λυκούδης και τα στελέχη που συγκροτούν τη Μεταρρυθμιστική Τάση, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η απόφαση των στελεχών που μετείχαν μέχρι πρόσφατα στα καθοδηγητικά όργανα της ΔΗΜΑΡ ήταν ομόφωνη και τα 26 μέλη της Κ.Ε πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους και να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Όσον αφορά στο βουλευτή Επικρατείας Σπύρο Λυκούδη που ηγείται της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφασίσει την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Το αν θα επιστρέψει την έδρα που κατέχει στο κόμμα δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκούδης και τα στελέχη που τον ακολουθούν δεν θέλουν να αποχωρήσουν και επίσημα από το κόμμα, πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ως επόμενο βήμα των αποχωρούντων προσδιορίζεται η σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.
Κλείσιμο

Ο βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής της Mεταρρυθμιστικής Tάσης Σπύρος Λυκούδης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι: «Η Μεταρρυθμιστική Τάση για λόγους που έχει εξηγήσει, δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας. Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης