Μπλόκο και για τα δάση στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στις συμμαχίες

Μπλόκο και για τα δάση στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στις συμμαχίες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή εκδήλωση - Αναμένεται να συνεδριάσει και η πολιτική γραμματεία του κόμματος για να προσδιορίσει τις αντιπολιτευτικές κινήσεις του επόμενου διαστήματος

Μπλόκο και για τα δάση στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στις συμμαχίες
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα δάση, την ιδιωτική πολεοδόμηση και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς (στις 6.30 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο).

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να συμμετάσχουν στο μέτωπο αυτό διακηρύσσοντας ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Πρόκειται παράλληλα για μία ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναπτύξει κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, όπως επιχείρησε και με το κίνημα κατά της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η πολιτική γραμματεία του κόμματος για να προσδιορίσει τις αντιπολιτευτικές κινήσεις του επόμενου διαστήματος, ιδίως τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, όπου θα δεσπόζει τις επόμενες ημέρες η σύγκρουση επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που ζητεί η τρόικα.

Σε σύσκεψη των βουλευτών του τμήματος το απόγευμα της Δευτέρας,  αποφασίστηκε επίσης η επανακατάθεση των τροπολογιών που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2013 για δωρεάν ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και για την ουσιαστική μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης