Θεοδωράκης: Να ενισχυθεί η Ελλάδα για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες

Θεοδωράκης: Να ενισχυθεί η Ελλάδα για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες

Χιλιάδες οι αιτούντες άσυλο που φθάνουν στη χώρα μας από τις εμπόλεμες ζώνες στη Συρία, την Ουκρανία και την Παλαιστίνη - Στις 72 μέρες φθάνει, λόγω έλλειψης προσωπικού, η αναμονή για την εξέταση των αιτημάτων

Θεοδωράκης: Να ενισχυθεί η Ελλάδα για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες
Την ανάγκη να ενισχυθεί η Ελλάδα για να «τα βγάλει πέρα» με τους χιλιάδες πρόσφυγες που την κατακλύζουν εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την επίσκεψη  που πραγματοποίησε στην Υπηρεσία Ασύλου. 

«Είκοσι εφτά χιλιάδες πρόσφυγες έχουν φθάσει στη χώρα μας από τη Συρία, χιλιάδες πρόσφυγες από την Βόρεια Αφρική, από τη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης. «Αναμένονται αιτήματα ασύλου και από τους Παλαιστίνιους, από τους Ουκρανούς που κι αυτοί έχουν εμφύλιο πόλεμο πια και θα ζητήσουν άσυλο στη χώρα μας», συμπλήρωσε. 



«Είναι ένα τεράστιο βάρος που δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της η Ελλάδα», συνέχισε. «Θα πρέπει η χώρα μας να ενισχυθεί και με ανθρώπους και με λεφτά και με υλικοτεχνική υποδομή για να τα βγάλει πέρα με αυτό το κύμα προσφύγων και μεταναστών. Όταν λέμε δίκαιη Ευρώπη, αυτό εννοούμε. Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν. Όχι μόνον οι Έλληνες».
Κλείσιμο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που συνοδευόταν από τη δικηγόρο και στέλεχος του Κινήματος, Ζωή Αποστολοπούλου συναντήθηκε με την Μαρία Σταυροπούλου, διευθύντρια της Υπηρεσίας και τον Μανώλη Κατριαδάκη, αντιστράτηγο και Γενικό Επιθεωρητή του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

Η κυρία Σταυροπούλου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ποταμιού για τη λειτουργία της Υπηρεσίας επισημαίνοντας ότι πλέον οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται κατά μέσο όρο σε 72 ημέρες. Επίσης, αναφέρθηκε στο κύριο πρόβλημα της υπηρεσίας που είναι η στελέχωσή της καθότι αυτή τη στιγμή χρειάζονται ακόμη τουλάχιστον 60 άτομα.

Στη συνέχεια, η κυρία Σταυροπούλου έδειξε στο Σταύρο Θεοδωράκη και στη Ζωή Αποστολοπούλου όλη τη διαδικασία που ακολουθούν οι αιτούντες άσυλο.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης