Σαμαράς-Βενιζέλος-Χαρδούβελης σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό του 2015

Σαμαράς-Βενιζέλος-Χαρδούβελης σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό του 2015

Φοροελαφρύνσεις και ο τρόπος κάλυψης της «μαύρης τρύπας» που έχει δημιουργηθεί από τις δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή χρημάτων στους ενστόλους τα «αγκάθια» του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015

Σαμαράς-Βενιζέλος-Χαρδούβελης σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό του 2015
Τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες του νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, που θα ξεκινήσει να συντάσσεται τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να παρουσιαστεί στην Τρόικα και έως τον Οκτώβριο στη Βουλή, έθεσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δίωρη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών καθ. Γκίκα  Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.
 
Η διαδικασία αυτή «χρωματίζεται» και από την προεκλογική πολιτική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, καθώς θα ενσωματώνει το σχέδιο της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις, αλλά και τους τρόπους κάλυψης των δικαστικών αποφάσεων (για τους ενστόλους κλπ).
 
Κυβερνητικοί παράγοντες που μετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν, πάντως, πως θα υπάρξει προσεχώς και νέα συνάντηση στο Μαξίμου για το θέμα των ενστόλων, αντιπροσωπεία των οποίων θα έχει σύσκεψη με τους κυρίους Χαρδούβελη και Σταϊκούρα για να διαπραγματευτούν πώς θα αποκατασταθούν οι μισθοί τους με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ.
 
Κλείσιμο
Οι ίδιοι παράγοντες άφηναν αδιευκρίνιστο αν θα κατατεθεί τελικά την Δευτέρα ή αργότερα προς ψήφιση στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση του 1 δισ. ευρώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης