Διπλή αισιοδοξία Σαμαρά για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

Διπλή αισιοδοξία Σαμαρά για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

Βεβαιότητα ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έστειλε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας για τις εξελίξεις στην οικονομία που στηρίζεται, όπως είπε, στα δεδομένα

Διπλή αισιοδοξία Σαμαρά για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις
Ευδιάθετος και διπλά αισιόδοξος τόσο για τις πολιτικές, όσο και για τις οικονομικές εξελίξεις εμφανίστηκε χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρέθηκε στη Βουλή με την ευκαιρία της τεσσαρακοστής επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός παρέμεινε επί πολλή ώρα στο Κοινοβούλιο και συνομίλησε με αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος, κυρίως βουλευτές από την περιφέρεια που δέχθηκε στο γραφείο του, από τους οποίους άκουσε αιτήματα για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, παράπονα για τη φοροεπιδρομή και τη γραφειοκρατία που ταλανίζουν τους πολίτες, αλλά και παραινέσεις για καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης και ενίσχυση της συνεργασίας των υπουργών με τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς σε κάποιες περιπτώσεις, που έκρινε ότι χρειαζόταν άμεση παρέμβαση, όπως καθυστερήσεις σε έργα ή κολλημένα στη γραφειοκρατία επενδυτικά σχέδια, σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, από τους οποίους ζήτησε να συναντηθούν με τους βουλευτές και να δώσουν λύση.

Κλείσιμο
Στις συνομιλίες που είχε με βουλευτές της ΝΔ τόσο κατ΄ ιδίαν στο γραφείο του, όσο και αργότερα στο εντευκτήριο, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η παρούσα Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
«Είμαι αισιόδοξος και δεν το λέω τυχαία…».

Εξίσου αισιόδοξος με τις πολιτικές εξελίξεις υπήρξε ο κ. Σαμαράς και για τις επικείμενες οικονομικές εξελίξεις. Και αυτή η αισιοδοξία του αποτυπώθηκε στη δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες που έκανε με την ευκαιρία της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η Δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει. Και θα δυναμώνει ακόμα παραπάνω», τόνισε.

«Είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Η οικονομία θα πάει καλύτερα, η σταθερότητα στην Ελλάδα είναι πολυσήμαντη, μια που γύρω μας υπάρχουν τόσο μεγάλες εστίες αναταράξεων, ο τουρισμός σήμερα -που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα- θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα», συνέχισε. 

«Επομένως», κατέληξε, «είμαι πράγματι αισιόδοξος και θέλω να είναι εν γνώσει του ελληνικού λαού αυτή η αισιοδοξία. Δεν το λέω τυχαία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης