Βόμβα Σταθάκη: Είχα ενημερώσει ΔΕΗ και ΟΓΑ για την 56χρονη τετραπληγική

Βόμβα Σταθάκη: Είχα ενημερώσει ΔΕΗ και ΟΓΑ για την 56χρονη τετραπληγική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ για την περίπτωση ώστε να γίνει ρύθμιση του χρέους της, αλλά και τον ΟΓΑ ο οποίος της είχε κόψει παράτυπα τη σύνταξη

Βόμβα Σταθάκη: Είχα ενημερώσει ΔΕΗ και ΟΓΑ για την 56χρονη τετραπληγική
Καταρρίπτονται οι δικαιολογίες της ΔΕΗ ότι δεν γνώριζε για την περίπτωση της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας που πέθανε επειδή της έκοψαν το ρεύμα για χρέος 267 ευρώ. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε στο Mega ότι ο ίδιος προσωπικά είχε παρέμβει και είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ για την περίπτωση της 56χρονης ώστε να γίνει ρύθμιση του χρέους της, αλλά και στον ΟΓΑ ο οποίος της είχε κόψει παράτυπα τη σύνταξη. 

Μετά από αυτή την αποκάλυψη η ΔΕΗ βρίσκεται έκθετη απέναντι στους συγγενείς της άτυχης γυναίκας, καθώς με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι «ουδέποτε δηλώθηκε και συνεπώς ουδέποτε υπήρξε ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης». 

Κλείσιμο
Η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί τι συνέβη και σίγουρα η μαρτυρία του κ. Σταθάκη διαλευκάνει την υπόθεση...



Παράλληλα ο κ. Σταθάκης αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας, δήλωσε σε έντονο ύφος πως θεωρεί «αυτονόητη την εισαγγελική παρέμβαση», ζητώντας ευθύνες από τη ΔΕΗ. 

«Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος», τόνισε ο βουλευτής. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του αναφέρει: "Σήμερα στα Χανιά θρηνούμε το χαμό μιας συμπολίτισσας μας, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και με τη στήριξη της οικογένειάς της για να τα ξεπεράσει. "Αδικαιολόγητη, απαράδεκτη κι απάνθρωπη η απόφαση της ιδιωτικοποιούμενης ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα" Απέναντί της είχε να αντιπαλέψει όχι μόνο την αδιαφορία και τη γραφειοκρατία φορέων όπως η ΔΕΗ ή ο ΟΓΑ, αλλά κυρίως την ανάλγητη αντίληψη ότι οι ζωές όλων μας είναι ασήμαντες και αναλώσιμες μπροστά στους στόχους ενός παράλογου, αναποτελεσματικού και τελικά καταστροφικού οικονομικού προγράμματος.

Δυστυχώς, με μια αδικαιολόγητη κι εντελώς απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφαση η ιδιωτικοποιούμενη ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού της και συνακόλουθα τη μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Θεωρώντας την εισαγγελική παρέμβαση αυτονόητη, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσας.”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης