Σαμαράς - Βενιζέλος αναλαμβάνουν να εκτονώσουν την «κρίση» για την αξιολόγηση

Σαμαράς - Βενιζέλος αναλαμβάνουν να εκτονώσουν την «κρίση» για την αξιολόγηση

Συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί, μετά την κόντρα Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ

Σαμαράς - Βενιζέλος αναλαμβάνουν να εκτονώσουν την «κρίση» για την αξιολόγηση
Σε συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, την Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί, μεταφέρεται η λύση για τις ενδοκυβερνητικές κόντρες που αφορούν στην αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Μετά την κόντρα που ξέσπασε για το θέμα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ, αποφασίστηκε η λύση να δοθεί στο ανώτατο επίπεδο, από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους άρχισε, όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενοχλημένος πιθανόν από την κωλυσιεργία πολλών συναδέλφων του υπουργών, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, να τον στηρίξουν στο εγχείρημα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και σε κινήσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κλείσιμο
Εκείνο που προκάλεσε την οργή της Χαριλάου Τρικούπη ήταν η αιχμή του κ. Μητσοτάκη για τη στάση που είχε τηρήσει έναντι της Τρόικας ο κ. Βενιζέλος τον Σεπτέμβριο του 2011 ως υπουργός Οικονομικών.

«Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας... Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ, όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και έβαλε φωτιά στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ.

«Σε ποιον πουλάει τσαμπουκά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ σε ενημερωτικό του σημείωμα και εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, που παίρνει σβάρνα όμως και την τακτική που ακολούθησε ο Αντώνης Σαμαρά τη διετία 2009-2011, αλλά και επιλογές του αργότερα, ακόμη και ως πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης