Κουτσούμπας σε Παπούλια: Στη γειτονιά μας γίνεται μια γενοκτονία

Κουτσούμπας σε Παπούλια: Στη γειτονιά μας γίνεται μια γενοκτονία

Ο κ. Παπούλιας είπε ότι συμμερίζεται τη θέση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι εκτυλίσσονται γεγονότα στην περιοχή «που έχουν πάρει μια μορφή δραματικότητας»

Κουτσούμπας σε Παπούλια: Στη γειτονιά μας γίνεται μια γενοκτονία
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο ο  γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίζα της Γάζας, με τον κ. Κουτσούμπα να κάνει λόγο για μια γενοκτονία, η οποία λαμβάνει χώρα στη γειτονιά μας.

«Παρότι είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας σήμερα, εντούτοις δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι και στη γειτονιά μας γίνεται, πραγματικά, μία γενοκτονία», είπε ο  γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι σκοτώνονται αθώα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες.

Κλείσιμο
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός είναι ευαίσθητος, «παρότι διάφοροι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, να μην ενδιαφερόμαστε, να συνηθίσουμε με το αίμα, με το έγκλημα, με τον πόλεμο, με τη βία».

«Θεωρούμε ότι οι λαοί πρέπει, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των δικών τους προβλημάτων, την πάλη που πρέπει να κάνουν γύρω από τα ζητήματα για να βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο στη χώρα, πρέπει να είναι ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι με άλλους λαούς που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι στη γειτονιά μας ο παλαιστινιακός λαός, αλλά και άλλοι λαοί στην περιοχή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, το ΚΚΕ θεώρησε υποχρέωσή του σαν Κόμμα να θέσει τα ζητήματα αυτά για αυτό και -όπως τόνισε- απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, «αποφασίσαμε να σας επισκεφθούμε σήμερα, να σας αναπτύξουμε τις απόψεις του Κόμματός μας γι’ αυτά τα ζητήματα και τις δραστηριότητες που κάνουμε γύρω απ’αυτά».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας είπε ότι συμμερίζεται τη θέση του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι εκτυλίσσονται γεγονότα στην περιοχή μας «που έχουν πάρει μια μορφή δραματικότητας» και που -όπως σημείωσε- «ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτά, δεν νομίζω ότι τον αφήνει αδιάφορο, παρόλο ότι πολλοί θέλουν να μας βγάλουν στο περιθώριο αυτής της διεθνούς αλληλεγγύης, που πάντοτε επέδειξε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να εξομοιώνεται το θύμα με τον θύτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης