Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου

Νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου

Όσο πιο ισχυρή είναι η αποτρεπτική δύναμη της Εθνικής Φρουράς τόσο πιο ενισχυμένη είναι και η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Kύπριος Πρόεδρος 


ΠΑΟΚ: Νίκη με 2-1 στο φιλικό με τη Βααλβάικ
Όσο πιο ισχυρή είναι η αποτρεπτική δύναμη της Εθνικής Φρουράς τόσο πιο ενισχυμένη είναι και η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα ο Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Γεώργιου Μπασιακούλη.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε, παράλληλα, πως με την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να αναλάβουν ένα νέο αναβαθμισμένο ρόλο προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Σημείωσε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε υψηλά επίπεδα μαχητικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις όποιες προκλήσεις.

Κλείσιμο
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε στη συνέχεια ότι οι ένοπλες δυνάμεις ακολουθούν, ήδη, πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, αναδιοργάνωσης στη δομή και στη λειτουργία της, έτσι που να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή και στις σύγχρονες απειλές και προκλήσεις.

Αναφέροντας ότι δεν είναι αρκετή η υλική ενίσχυση ενός στρατεύματος, ο Πρόεδρος σημείωσε την ανάγκη για αγαστή συνεργασία μεταξύ του προσωπικού. “Εις αυτό τον τομέα αναμένω και ευελπιστώ ότι θα αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε ενδεχόμενες διαφορές που δημιουργήθηκαν ή παρεξηγήσεις που προκλήθηκαν στο παρελθόν να ξεπεραστούν”, είπε και έστειλε το μήνυμα προς όσους διανοούνται ότι μπορεί να επιχειρήσουν φατριασμό των ενόπλων δυνάμεων πως  “δεν θα έχουν θέση στο στράτευμα”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στον τομέα της Άμυνας, καθώς και προς τον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα και στην Εθνική Φρουρά, σε μια πολύ δύσκολο περίοδο για την Κύπρο και το στράτευμα.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός Γεώργιος Μπασιακούλης αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη, τόνισε ότι έχει πλήρη επίγνωση της ύψιστης στρατιωτικής τιμής που του έγινε και κατανοεί πλήρως τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή, ιδιαιτέρως κατά την τρέχουσα κομβική περίοδο για την Κύπρο. “Με τη συνεργασία και τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας  και με τη βοήθεια του προσωπικού που θα διοικώ, υπόσχομαι να αναλώσω τις δυνάμεις μου για το καλό της Εθνικής Φρουράς αλλά και για το καλό του κυπριακού λαού γενικότερα”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης