Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής: Δύσκολα τα πράγματα στο Κυπριακό

Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής: Δύσκολα τα πράγματα στο Κυπριακό

Ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν μας επιτρέπεται η αδράνεια, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες και δεν πρέπει να αφήσουμε πέτρα την οποία να μη σηκώσουμε, κατά την έκφρασή του, για να πετύχουμε τη λύση»

Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής: Δύσκολα τα πράγματα στο Κυπριακό
Τα πράγματα στο τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό είναι δύσκολα, ωστόσο δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπεται να αδρανήσουμε, τόνισε ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα, ωστόσο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου μας και έχουν ως όραμά τους τη λύση. Συμπλήρωσε ότι το να εκφράζονται αγωνίες, επιφυλάξεις και προβληματισμοί είναι απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό.

Ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν μας επιτρέπεται η αδράνεια, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες και δεν πρέπει να αφήσουμε πέτρα την οποία να μη σηκώσουμε, κατά την έκφρασή του, για να πετύχουμε τη λύση».

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε στη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών λέγοντας ότι είναι δύσκολο να βρίσκεσαι απέναντι από κάποιον που έχει την προσέγγιση ότι δήθεν το 1974 έγινε ειρηνευτική επέμβαση στην Κύπρο και ότι δεν υφίσταται ο εποικισμός και με κάποιον που θέλει τη νομιμοποίηση της κατοχής. Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία σαράντα χρόνια είναι τιτάνια και αδιάκοπη, διαβεβαιώνοντας ότι η δική μας πλευρά δεν αποδέχεται τους όποιους συμβιβασμούς, ωστόσο την ίδια ώρα έχει υπόψη της και δεν έχει αυταπάτες ότι επειδή το δίκαιο είναι με το μέρος μας, αυτό από μόνο του είναι πειστικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης