Με το «ναρκωτικό του τρόμου» πιάστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής Βουλής

Με το «ναρκωτικό του τρόμου» πιάστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής Βουλής

Η γερμανική αστυνομία έχει ψάξει ουκ ολίγες φορές το σπίτι του στο Βερολίνο έχοντας στη διάθεσή της πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικές ουσίες

Με το «ναρκωτικό του τρόμου» πιάστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής Βουλής
Για να είναι σε φόρμα και να μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντά του, όπως είπε για να δικαιολογηθεί, το υψηλόβαθμο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, Μίχαελ Χάρτμαν, παραδέχτηκε πως «χαπακωνόταν». Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε η παραίτησή του.

Ο 51χρονος Χάρτμαν πιάστηκε στα... πράσα την ώρα που προμηθευόταν το «ναρκωτικό του τρόμου», κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, όπως την αποκαλεί ο γερμανικός Τύπος. Το βιντεοσκοπημένο υλικό που δείχνει τον Χάρτμαν να λαμβάνει το εμπόρευμα ήταν αδιάσειστο στοιχείο για τις αρχές, υποστηρίζει η γερμανική Bild, επισημαίνοντας ότι η γερμανική αστυνομία έχει ψάξει ουκ ολίγες φορές το σπίτι του στο Βερολίνο έχοντας στη διάθεσή της πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικές ουσίες.

Η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη είναι μία διεγερτική ουσία η οποία συνήθως παρασκευάζεται με βάση νόμιμες χημικές ουσίες που είναι εύκολο να προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε. Η παραγωγή της γίνεται σε αυτοσχέδια παρασκευαστήρια.

Κλείσιμο
Ο Χάρτμαν ισχυρίστηκε ότι τα 100 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που βρέθηκαν στο σακάκι του, προορίζονταν για προσωπική του χρήση. Ο 51χρονος Σοσιαλδημοκράτης είναι μέλος της Bundestag από το 2002 ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν εκπρόσωπος των Σολιαδημοκρατών σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων. Επιπλέον, ήταν μέλος της 20μελούς κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης