ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος

Υπερασπίζεται τον Γρηγόρη Ψαριανό και αναφέρει ότι θεωρεί «αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό»

ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος
Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς γνωστοποίησε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, στο γραμματέα Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαδόπουλος υπερασπίζεται τον Γρηγόρη Ψαριανό και αναφέρει ότι θεωρεί "αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό".

Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν βασικό στέλεχος της μειοψηφίας του κόμματος και, ακολουθώντας τα βήματα του Γρηγόρη Ψαριανού, είχε αποφύγει να παραστεί στις δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές.

Κλείσιμο
Επίσης, στο παρελθόν είχε εκφραστεί υπέρ της Ελιάς και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της προώρως διαλυμένης Κίνησης των 58.

Το όνομά του είχε ακουστεί για τις πρώτες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου της Ελιάς, ωστόσο, μετά το νόμο που επέβαλε τη σταυροδοσία και στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπαδόπουλος κράτησε αποστάσεις και συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Η επιστολή του κ. Παπαδόπουλου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Θανάση,

Μόλις πληροφορήθηκα τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού, με την “κατηγορία”, μεταξύ άλλων, για “συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος”.

Η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε;

Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό.

Πίστευα ή ήλπιζα ότι η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η ΔΗΜΑΡ παίρνει διαζύγιο από τους ανθρώπους που την ίδρυσαν, από τους πραγματικούς εκφραστές του ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς.

Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Με προσωπική εκτίμηση,
Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης