Γλέζος: Γι' αυτό δέχθηκα την πρόταση να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο στα 92 μου

Γλέζος: Γι' αυτό δέχθηκα την πρόταση να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο στα 92 μου

«Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει, οι συμμαχητές μου με καλούν να τους εκπροσωπήσω» αναφέρει σε δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς

Οι Einsturzende Neubauten live στην Αθήνα
Γλέζος: Γι' αυτό δέχθηκα την πρόταση να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο στα 92 μου
Τους λόγους που παρά το γεγονός ότι σε λίγο κλείνει τα 92 του χρόνια (σ.σ. έχει γεννηθεί στις 9 Σεπτεμβριου 1922) αποδέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξηγεί με δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιστράτευσε προκειμένου να υπερβεί τη μεγάλη κρίση που εκδηλώθηκε γύρω από τις επιλογές του για το ευρωψηφοδέλτιο.

«Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω» ξεκινά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και σπεύδει να συμπληρώσει ότι η συμμετοχή του συμβολίζει την κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στις επαλξεις του οποίου γέρασε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικα.

«Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους».

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γλέζος: «Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης