«Αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο τουρκόφιλος υποψήφιος Χριστόπουλος

«Αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο τουρκόφιλος υποψήφιος Χριστόπουλος

Επιστράτευσαν τον Γλέζο για να ξεπεράσουν την κρίση, αλλά το θέμα παραμένει ανοιχτό – Επιμένουν οι «πασοκογενείς» της Κουμουνδούρου για αποπομπή

«Αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ ο τουρκόφιλος υποψήφιος Χριστόπουλος
Ενώπιον της πρότασης κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, να αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος τον καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλο, θα βρεθεί σήμερα στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. Το θέμα παραμένει ανοιχτό για ένα ισχυρό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση και να στείλει μήνυμα στήριξης του κ. Χριστόπουλου.

Οι πασοκογενείς θεωρούν ότι ο κ. Χριστόπουλος με τις θέσεις του για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην αποπομπή της ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως ότι η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο θα δίνει διαρκώς αφορμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουν τη συζήτηση κατά την προεκλογική περίοδο στα εθνικά θέματα, φέρνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύσκολη θέση. "Ο κ. Χριστόπουλος έχει ατζέντα για τα εθνικά θέματα, που δεν μας βοηθάει και δεν ανταποκρίνεται στην ατζέντα ενός πατριωτικού κόμματος. Έχει θέσεις για το σκοπιανό και άλλα, που δεν μπορεί να εκφράζουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ" σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της πασοκογενούς τάσης.

Η συζήτηση ήταν να γίνει την Πέμπτη στην πολιτική γραμματεία, άλλα αναβλήθηκε λόγω της απουσίας του κ. Τσίπρα στην Κρήτη. Η ηγεσία επιχείρησε σε αυτή τη συνεδρίαση, με την επικύρωση και της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου για την ευρωβουλή να ξεπεράσει την κρίση. Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να σταματήσει ημερών ασχολήθηκε με τις επιλογές του ευρωψηφοδελτίου και να στραφεί η δράση του κόμματος στα μείζονα θέματα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Εκτιμά άλλωστε ότι μια νέα αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο θα εκθέσει την ηγετική ομάδα για τους χειρισμούς της.

Κλείσιμο
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ταυτόχρονα να περάσει στην αντεπίθεση, καλώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ να δώσουν απαντήσεις: "Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB. Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τον βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του;"

Επιμένει ο Χριστόπουλος

Πάντως ο κ. Χριστόπουλος επιμένεις στις θέσεις του για το μειονοτικό στη Θράκη και και μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε: "Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν εκφράζει το μειονοτικό στοιχείο έχει λογικής διχοτόμησης και τριχοτόμησης της μειονότητας, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την αλληλεγγύη και την ενότητα". Ο καθηγητής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την μειονότητα ως "συμπαγή τουρκική ομάδα" όπως είχε περιγράψει προ ημερών, βάζοντας φωτιά στο πολιτικο σκηνικό, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης