Παπανδρέου-Κουβέλης μαζί, λίγο πριν την κάλπη

Παπανδρέου-Κουβέλης μαζί, λίγο πριν την κάλπη

Θα παραστούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά

Παπανδρέου-Κουβέλης μαζί, λίγο πριν την κάλπη
Συστηματική, μεθοδική και ευθεία είναι πλέον η υπονόμευση της Ελιάς, του σχήματος συνεργασίας της κεντροαριστεράς, που συγκρότησε το ΠΑΣΟΚ, από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία να στείλει το μήνυμα ότι δεν τον εκφράζουν οι κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και μάλιστα να ενισχύσει, ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές, στελέχη και πολιτικούς φίλους του, που αποχώρησαν απο το ΠΑΣΟΚ για αλλα κόμματα.

Χαρακτηριστική περίπτωση των ημερών ειναι η απόφασή του να παραστεί και να μιλήσει την ερχόμενη Δευτέρα σε εκδήλωση για το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, η οποία αποχώρησε προ ολίγου καιρού από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ.

Κλείσιμο
Μάλιστα στην εκδήλωση ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ειναι «κόκκινο πανί» για τη Χαριλάου Τρικουπη και μέγας ανταγωνιστής του κ. Βενιζέλου στη μάχη για το ποιος θα εκφράσει την κεντροαριστερά στην Ελλάδα.

Ήδη στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ βγάζουν... καπνούς για την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επιθέσεις εναντίον του απο στελέχη του κόμματος, που θεωρούν ότι πρόκειται για μια σαφέστατη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να αποτύχει η Ελιά στις ευρωεκλογές, ώστε να διευκολυνθεί ο ίδιος στα πολιτικά σχέδια επιστροφής του σε ρόλο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Το βιβλίο

Η εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά «Το Αύριο Αργεί Πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ομιλητής, πέρα απο τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Φώτη Κουβελη θα είναι και ο Γρηγόρης Τσάλτας, πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στον πρόλογο του βιβλίου η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία, Μαριλένα Κοππά, αναφέρει: «Σήμερα το στοίχημα της Σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη είναι να σπάσει την ιδεολογική κυριαρχία της συντήρησης, προτείνοντας μια συνολική εναλλακτική, που δε θα περιορίζεται σε εμβαλωματικές κινήσεις αλλά θα προσφέρει όραμα, σχέδιο και προοπτική σε ένα δοκιμαζόμενο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γιατί είναι σαφές, πλέον, ότι η Ευρώπη θα σωθεί αν σωθούν οι λαοί της. Και αυτό είναι ιστορική ευθύνη της Σοσιαλδημοκρατίας να το πράξει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης