Κύπρος: Ο ΔΗΣΥ επιστρέφει 50.000 ευρώ που είχε πάρει απο τη Focus

Κύπρος: Ο ΔΗΣΥ επιστρέφει 50.000 ευρώ που είχε πάρει απο τη Focus

Το ποσό είχε δοθεί ως χρηματοδότηση το 2008 - Τα χρήματα θα κατατεθούν προς όφελος των «κουρεμένων» καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας


Κύπρος: Ο ΔΗΣΥ επιστρέφει 50.000 ευρώ που είχε πάρει απο τη Focus
To κυπριακό κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), αποφάσισε σήμερα να επιστρέψει το ποσό των 50.000 ευρώ που είχε λάβει ως χρηματοδότηση το 2008 από την εταιρεία Focus που ανήκει στον Έλληνα επιχειρηματία Μ. Ζολώτα.

Τα χρήματα θα κατατεθούν προς όφελος των «κουρεμένων» καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας, καθώς η Focus φέρεται να είχε δανειοδοτηθεί από την Marfin - Laiki με εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «είχε πει από την αρχή την αλήθεια» και έτσι τώρα δεν έχει να κρύψει κάτι.
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εκτός από εσωτερικό έλεγχο που είχε εξαρχής γίνει στους λογαριασμούς του κόμματος, αυτές τις μέρες έγινε επίσης έλεγχος σε άλλους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι είχαν λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008. Αυτός ο πρόσθετος έλεγχος έδειξε ότι σε ειδικό λογαριασμό για επιδότηση αεροπορικών εισιτηρίων φοιτητών στις προεδρικές εκλογές, κατατέθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου 2008, έμβασμα 50.000 ευρώ από την εταιρεία Focus. Ο λόγος για τον οποίο δεν ήταν αμέσως διακριτή αυτή η πληρωμή, είναι διότι δεν έγινε σε κάποιον από τους τακτικούς λογαριασμούς που ανήκουν στο κόμμα, αλλά σε έκτακτο ειδικό λογαριασμό που λειτούργησε τότε».  Για τις υπόλοιπες 450.000 ευρώ που σύμφωνα με τη Κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης" πήρε ο ΔΗΣΥ από την Focus το κόμμα αναμένει ενημέρωση από τον γενικό Εισαγγελέα.

Το ΑΚΕΛ που φέρεται να πήρε από την ίδια εταιρεία 1,5 εκ ευρώ την ίδια περίοδο αρνείται ότι μπήκαν στα ταμεία του αυτά τα χρήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης