Χρυσή Αυγή: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα ακροδεξιού μίσους

Χρυσή Αυγή: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα ακροδεξιού μίσους

Οι φωτογραφίες από τους υπολογιστές των πρωτοπαλίκαρων της ΧΑ στη Νίκαια δείχνουν για άλλη μια φορά τον στρατιωτικό χαρακτήρα της οργάνωσης

Χρυσή Αυγή: Σοκάρουν τα ντοκουμέντα ακροδεξιού μίσους
Ολοένα και πληθαίνουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν το στρατιωτικό και ένοπλο χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής την ώρα που είναι σε εξέλιξη και η σχετική δικαστική έρευνα.

Οι φωτογραφίες που περιέχονται στα 4 CD και προέρχονται από τους υπολογιστές των Γιώργου Πατέλη και Γιάννη Καζατζόγλου, των δύο, δηλαδή, βασικών στελεχών του πυρήνα της ΧΑ στη Νίκαια είναι σοκαριστικές. Πρόκειται την πιο σκοτεινή, σκληρή και βίαιη φωλιά της Χ.Α. που στρατολογούσε νεαρά μέλη και με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση και καλλιέργεια μίσους τους μετέτρεπε σε μηχανές τυφλής βίας.

Σε μια από τις φωτογραφίες δύο μέλη της οργάνωσης, φορώντας κουκούλες, κρατάνε μαχαίρια και απειλούν ότι θα κόψουν το λαιμό των υποψήφιων θυμάτων τους.

Κλείσιμο
Σε μια άλλη φωτογραφία δύο χρυσαυγίτες ακουμπούν στους κροτάφους τους δύο περίστροφα ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από στρατιωτικού τύπου γυμνάσια που περιλαμβάνουν ασκήσεις σκοποβολής αλλά και εφόδου σε σπίτια προφανώς για προετοιμασία ανάλογων χτυπημάτων όπως αυτά που κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί η ΧΑ ότι έκανε σε σπίτια αλλοδαπών στο Πέραμα και αλλού.

Ανησυχία προκαλούν, δε, δύο άλλες φωτογραφίες που δείχνουν από τη μία κροτίδες και καπνογόνα επάνω σε ένα τραπέζι και από την άλλη συγκεντρωμένα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, με τα δεύτερα να μην είναι ξεκάθαρο αν προέρχονται από κάποια αποθήκη ή αν απλά αποδεικνύουν την αγάπη των δύο πρωτοπαλίκαρων της ΧΑ στη Νίκαια στα όπλα.
 
Την ίδια ώρα μόνο ως κωμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αν δεν έδειχνε στελέχη της ΧΑ να χαιρετάνε ναζιστικά, η φωτογραφία των χρυσαυγιτών με τον Άγιο Βασίλη δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Από τις φωτογραφίες που κατασχέθηκαν από τους δύο υπολογιστές δεν απουσιάζει, τέλος, και ο προφυλακισμένος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης