Σκόπια: Εθνικιστές υποδέχθηκαν τον Βενιζέλο - Ειρωνεία από τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Σκόπια: Εθνικιστές υποδέχθηκαν τον Βενιζέλο - Ειρωνεία από τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό ομόλογό του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν θέλησε να κάνουν κοινές δηλώσεις, μπροστά από το «φόντο», που έγραφε ««Δημοκρατία της Μακεδονίας - Υπουργείο Εξωτερικών»

Σκόπια: Εθνικιστές υποδέχθηκαν τον Βενιζέλο - Ειρωνεία από τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ
Μέλη του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» και του «Συλλόγου Παιδιών του Αιγαίου» υποδέχτηκαν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα Σκόπια, με την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι λιγοστοί εθνικιστές κρατούσαν στα χέρια τους πανό, με το οποίο κατηγορούν την Ελλάδα για «κατοχή» της Μακεδονίας και για «γενοκτονία».

Σχολιάζοντας, δε, την απόφαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, να μην παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου στο νεόδμητο υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, ο ομόλογός του, Νίκολα Πόποσκι, σχολίασε στους δημοσιογράφους πως «ίσως δεν του άρεσε το... φόντο», εννοώντας  την επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας - Υπουργείο Εξωτερικών», που υπάρχει στην αίθουσα Τύπου.

Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, αργά το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι «το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν ευνοεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης».

Ακόμη, κάλεσε τη χώρα μας να σεβαστεί την «καταδικαστική» γι' αυτήν, όπως τη χαρακτήρισε, ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης από το 2011 και να επιτρέψει την ενσωμάτωση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των Σκοπίων, Γκιόρκι Ιβάνοφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI), τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης