Βούτσης: «Πολιτική τομή» η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Βούτσης: «Πολιτική τομή» η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Γονιμοποιούνται διεργασίες που θα φανούν σε έναν μήνα» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


Βούτσης: «Πολιτική τομή» η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
«Πολιτική τομή» που θα φανεί άμεσα χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «γονιμοποιούνται διεργασίες» που θα φανούν «βραχυπρόθεσμα, τον επόμενο ένα-ενάμισι μήνα»

«Περιμένετε και θα δούμε. Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας, δεν θα μπορούσαν να ήταν κατακλυσμιαίες χθες, το καταλαβαίνουμε. Θα είμαστε μάρτυρες σε αυτό, καθώς έρχονται κι άλλες ψηφοφορίες όχι μόνο για τον προυπολογισμό, αλλά και για τα μέτρα, τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα και άλλες. Εκεί θα γονιμοποιηθούν και επιπλέον αρκετές αντιρρήσεις, αντιστάσεις, αμφισβητήσεις και μέσα στη βουλή» εκτιμά ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στη μεν βουλή θα έρθουν πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες μέσα σε έναν μήνα από τώρα. Μπορεί να είναι δύο και τρεις αυτές οι ψηφοφορίες πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας έτσι έστω να δοθεί ευκαιρία -αν πρόκειται να έχουμε πολιτικές ανατροπές σε αυτή τη φάση μέχρι το τέλος του 2013- να γίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο πάνω σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα» τονίζει ο κ. Βούτσης και προσθέτει: «Αλλά η γονιμοποίηση -και αυτό ενόχλησε πάρα πολύ τους νεοδημοκράτες βουλευτές- των πολιτικών διεργασιών, προέρχεται κυρίως από την παρουσία και την ενεργοποίηση του κόσμου σε μαζικούς, δημοκρατικούς αγώνες. Ο κόσμος θα βάλει γι άλλη μια φορά τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις».

Κλείσιμο
Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε επίσης «πολιτική ανοησία» τη στάση της κυβέρνησης «να μην αξιοποιεί, τουλάχιστον, διαπραγματευτικά τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε: «Αν δεν μπορούν ούτε αυτό να καταλάβουν, είναι όμηροι απολύτως των διαθέσεων των τροικανών».

Αναφερόμενος στη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Δημοκρατικής Αριοστεράς στο σύνολό της, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Προσέξατε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν προθεσμίες και ενστάσεις; Γι αυτό σας είπα ότι γονιμοποιούνται διεργασίες και κρατήστε το αυτό. Επίσης, για τη ΔΗΜΑΡ από ό,τι φαίνεται ήταν μια αναγκαστική συμβίωση απόψεων, διότι άλλοι ήταν υπέρ και άλλοι κατά, έτσι ώστε να συντηρηθεί η ενότητα του κόμματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης