Η παρουσία των παππούδων διασφαλίζει την ψυχική υγεία των παιδιών

Η παρουσία των παππούδων διασφαλίζει την ψυχική υγεία των παιδιών

Ο ρόλος της οικογένειας της στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αρκετά ισχυρός. Μάλιστα στην σημερινή εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι αναζητούν ξανά το καταφύγιο στην φωλιά της πατρικής οικογένειας.

Η παρουσία των παππούδων διασφαλίζει την ψυχική υγεία των παιδιών
Ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων δεν είναι μόνο έντονα ενεργός σήμερα αλλά και πολύ σημαντικός για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η επαφή των παππούδων με τα εγγόνια κάνει καλό και στους δύο. Από τη μία η συμβολή στο μεγάλωμά τους, τους κάνει να αισθάνονται απαραίτητοι και χρήσιμοι, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. Εξάλλου, οι πολλές ώρες εργασίας των δύο γονέων και η ανάγκη για οικονομική συμβολή και από τους δύο οδηγεί αναγκαστικά στην αναζήτηση βοήθειας από τους δικούς τους γονείς. Στην ελληνική πραγματικότητα είναι σχεδόν δεδομένο ότι οι γιαγιάδες θα κρατήσουν τα παιδιά των παιδιών τους τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια που είναι μικρά. Λίγο η πεθερά, λίγο η μαμά της μαμάς, προσφέρουν ανάσα στην ίδια την νέα μητέρα αλλά και στο ζευγάρι.


Διαβάστε περισσότερα στο
www.mothersblog.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης