Μέγκαν Μαρκλ: Εκπαιδεύοντας τη μελλοντική Δούκισσα του Σάσεξ

Μέγκαν Μαρκλ: Εκπαιδεύοντας τη μελλοντική Δούκισσα του Σάσεξ

Πρέπει να μάθει να υποκλίνεται στην Βασίλισσα, να ξεχάσει τις selfies, να προφέρει τα φωνήεντα όπως οι Άγγλοι και να μην ξαναβάψει τα νύχια της κόκκινα

Μέγκαν Μαρκλ: Εκπαιδεύοντας τη μελλοντική Δούκισσα του Σάσεξ
Η Μέγκαν Μαρκλ πρέπει επειγόντως να μάθει να ξεχωρίζει το μαχαίρι για το βούτυρο από το μαχαίρι για το ψάρι. Καθημερινά στο Παλάτι μπάτλερ και υπηρετικό προσωπικό κάνουν πρόβες για να μάθει η μελλοντική Δούκισσα του Σάσεξ να παραθέτει δείπνα και τσάι για κυρίες της αυλής.  Πρέπει να μάθει πως να τρώει δημόσια σούπα. Κυρίως πρέπει να γίνει πιο απαλή η χροιά της φωνής της και να μάθει να προφέρει σωστά τις βρετανικές λέξεις. Η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα μπορεί να κάνει έντονο μακιγιάζ και απαγορεύεται να βάφει τα νύχια της κόκκινα ή μαύρα. Μαύρα ρούχα μπορεί να φορέσει ξανά μόνο για να πενθήσει. Τα μαλλιά της θα τα χτενίζει το προσωπικό του Παλατιού. Δεν θα ξαναβγάλει selfie και δεν θα μπορεί να ποζάρει κρατώντας ποτό. Απαγορεύεται να έχει social media λογαριασμούς. Θα την βρίσκετε στο @KensingtonRoyal. Και δεν μπορεί να εμφανίζεται δημοσίως μόνη της. Θα έχει την ασφάλειά της παντού. Θα πάρει μαθήματα για αμυντική οδήγηση. 

Δεν της επιτρέπεται -όπως και σε κανένα μέλος της Βασιλικής οικογενείας- να υπογράφει αυτόγραφα. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που τους απαγορεύει  να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται δημοσίως, ωστόσο η Βασίλισσα δεν το επικροτεί. Δεν θα μπορεί να ψηφίσει στις εκλογές παρόλο που θα πάρει την βρετανική υπηκοότητα. Η Μέγκαν συνηθίζει να κυκλοφορεί χωρίς καλσόν -επειδή Χόλιγουντ- δημοσίως. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούν καλσόν στο χρώμα του ποδιού. Η Βασίλισσα αγαπά την απόχρωση Essie “Ballet Slippers” για τα νύχια της και τα βάφει έτσι από το 1989. Μάλλον θα την μιμηθεί και η σύζυγος του εγγονού της. Η Μέγκαν πρέπει να απαρνηθεί την αγάπη της για τις τεράστιες τσάντες. Οι γυναίκες με βασιλικό τίτλο κουβαλούν μόνο clutch τσαντάκια. Δεν απλώνει ποτέ το χέρι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας σε κάποιον άλλο για χειραψία. 

Η εκπαίδευση της Μέγκαν δεν είναι απλή υπόθεση, δεν μπορεί απλά να παρακολουθήσει τη σειρά The Crown και να μάθει το πρωτόκολλο. Πρέπει να της διδάξουν όλους τους καλούς τρόπους που απαιτούνται για μια Δούκισσα (δεν θα την αποκαλούν ποτέ Πριγκίπισσα επισήμως) ακόμη και τη σωστή στάση σώματος.

Κλείσιμο

Η Μέγκαν Μαρκλ θα λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση από την βρετανική Special Air Service ώστε να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί αν πέσει θύμα απαγωγής. Θα μπορέσει να μάθει να λύνει τα δεμένα χέρια της και πώς να μανιπουλάρει ψυχολογικά τους απαγωγείς τους και με συγκεκριμένες εκφράσεις να δίνει οδηγίες στους αστυνομικούς. Την ίδια ακριβώς εκπαίδευση πέρασε και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα καθώς και η Κέιτ Μίντλετον. Η Μέγκαν Μαρκλ θα μάθει τα πάντα για το Στέμμα, τους εθνικούς θεσμούς, την κυβέρνηση, τις τέχνες και τα μίντια της Αγγλίας. Θα λάβει μαθήματα πρωτοκόλλου για τον σωστό τρόπο που κάθεται μια πριγκίπισσα, τον τρόπο που κατεβαίνει τις σκάλες, που χαιρετά τους πολίτες και που υποκλίνεται στην Βασίλισσα, στην Κέιτ και τις εξαδέλφες Βεατρίκη και Ευγενία. Θα μάθει να απευθύνεται σε άτομα με βασιλικό τίτλο και τι προτάσσει το royal etiquette σε γεύματα επισήμων.  

Η Δούκισσα του Σάσεξ θα λάβει και εγχειρίδιο σωστού dress code. Δεν θα ξαναφορέσει μίνι και διαφάνειες. Θα της γίνουν οι κατάλληλες υποδείξεις σχετικά με το τι πρέπει να αναφέρει στο δημόσιο λόγο της και τι όχι. Δεν της επιτρέπεται να παίρνει πολιτική θέση. Θα μάθει να χαιρετάει λέγοντας “how do you do?” και να χρησιμοποιεί βρετανικά αγγλικά και όχι αμερικανικά. Το παντελόνι δεν θα το λέει πια “pants” αλλά “trousers” και το μπάνιο “lavatory” και όχι “washroom” όπως το λένε οι Καναδοί ή “bathroom” όπως το λένε οι Αμερικανοί. 

Ο πιο περίεργος κανόνας που πρέπει να τηρεί η Μέγκαν Μαρκλ αφορά το State Banquet στο παλάτι του Μπάκιγχαμ παρουσία της Βασίλισσας και 150 επίσημων καλεσμένων. Δεν μπορεί να ξεκινήσει να τρώει πριν τη βασίλισσα. Θα πρέπει να μιμείται την ταχύτητα που τρώει η βασίλισσα (συνήθως πάρα πολύ γρήγορα) και θα βάλει κάτω τα μαχαιροπίρουνα όταν σταματήσει να τρώει η Βασίλισσα ακόμη κι αν είναι γεμάτο το πιάτο της. 




Στα καλά νέα: Υπεύθυνο επικοινωνίας αναζητούν ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μέσω Linkedin. Σύμφωνα με αγγελία που δημοσίευσε η βασιλική οικογένεια στον λογαριασμό της στην ιστοσελίδα, ο ιδανικός υποψήφιος θα διαμένει για δώδεκα μήνες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στις αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνεται η ανανέωση των social media, η σύνταξη ανακοινώσεων Τύπου και οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας. Παράλληλα, η θέση εργασίας περιλαμβάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Το συμβόλαιο για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας είναι ετήσιο, αφορά πλήρη απασχόληση και η συνολική αμοιβή ανέρχεται σε 25.000 € 

Η βασίλισσα δείχνει να τιμά τον εγγονό της μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα του.  Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσιγκτον, έχρισε τον 33χρονο εγγονό της Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού, μια θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο 96χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος. Ο Δούκας του Εδιμβούργου ήδη από το Φθινόπωρο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το δημόσιο βίο και η 91χρονη βασίλισσα έχει αναθέσει αρκετές από τις επίσημες υποχρεώσεις της ίδιας και του βασιλικού συζύγου στα νεότερα μέλη της οικογένειας των Βρετανών γαλαζοαίματων. Εκτός από τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ο αρραβωνιαστικός της πρωταγωνίστριας του νομικού δράματος Suits επιτελεί και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο μέσω της οργάνωσης Heads Together, στην οποία προΐσταται μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Σε αυτή την τριάδα θα προστεθεί και η Μέγκαν Μαρκλ.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης