ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
O Ψινάκης παραδέχεται ότι την ώρα της φωτιάς ήταν Μύκονο και Κουφονήσια

O Ψινάκης παραδέχεται ότι την ώρα της φωτιάς ήταν Μύκονο και Κουφονήσια

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Αυγούστου - Ο δήμαρχος παραδέχεται ότι ήταν Μύκονο και αποκαλύπτει ότι το ίδιο βράδυ, ενώ η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, πήγε «σε ένα ξερονήσι κοντά στα Κουφονήσια»

O Ψινάκης παραδέχεται ότι την ώρα της φωτιάς ήταν Μύκονο και Κουφονήσια
Παραδέχεται ευθέως ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ότι έκανε διακοπές στη Μύκονο την ώρα της φωτιάς σε Κάλαμο-Καπανδρίτι-Πολυδένδρι! Μάλιστα, ο κ. Ψινάκης ομολογεί ότι το βράδυ της Κυριακής, ενώ η πυρκαγιά ήταν εκτός ελέγχου, εκείνος επέλεξε να επιβιβαστεί σε σκάφος που απέπλευσε από τη Μύκονο και να μεταβεί σε άγνωστο «ξερονήσι κοντά στα Κουφονήσια»!

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης επιτίθεται στην εφημερίδα που αποκάλυψε ότι την ώρα της φωτιάς έτρωγε κι έπινε στη Μύκονο, ενώ την ίδια ώρα όχι απλώς παραδέχεται ότι βρισκόταν στο νησί των ανέμων, αλλά αποκαλύπτει ότι το βράδυ της Κυριακής κι ενώ η φωτιά απειλούσε περιοχές δίπλα στον Κάλαμο, όπως ο Βαρνάβας, εκείνος μπήκε σε πολυτελές σκάφος και συνέχισε τις διακοπές του στα Κουφονήσια!

«Το βράδυ έφυγα από τη Μύκονο με το σκάφος στο οποίο ήμουν φιλοξενούμενος και πήγαμε σε ένα ξερονήσι κοντά στα Κουφονήσια. Μέχρι εκείνη την στιγμή η φωτιά ήταν μακρυά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον δήμο Μαραθώνα» επισημαίνει ο Ηλίας Ψινάκης δείχνοντας σαν να αδιαφορεί για τη φωτιά που απειλούσε την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στην οποία ανήκουν και οι κοινότητες Νέας Μάκρης, Μαραθώνα, Βαρνάβα και Γραμματικού οι οποίες υπάγονται στο δήμο Μαραθώνα.

Κλείσιμο
Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο κ. Ψινάκης προσπαθεί να δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα της φωτιάς επέλεξε να συνεχίσει τις διακοπές του σε Μύκονο και Κουφονήσια εμπλέκοντας στις δικαιολογίες του τον Παναγιώτη Πασχαλάκη, τον χαροκαμμένο πατέρα που πριν από τρία χρόνια έχασε τον γιο του σε παραλία της Μυκόνου ενώ ο άτυχος μικρός έκανε «μπανάνα».

Σήμερα,με μία ημέρα καθυστέρηση, ο Ηλίας Ψινάκης αντέδρασε στο χθεσινό 
πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Espresso που είχε ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Έτρωγαν και έπιναν την ώρα που καιγόταν ο τόπος».

Διαβάστε την απάντηση-ομολογία του δημάρχου Μαραθώνα ότι την ώρα της φωτιάς στην Ανατολική Αττική επέλεξε να συνεχίσει τις διακοπές του σε Μύκονο-Κουφονήσια:
 

«Ο μόνος λόγος που κάθομαι και ασχολούμαι με αυτά τα ηλίθια δημοσιεύματα είναι επειδή δεν αφορούν έμενα -που είναι πάγια τακτική μου να μην τα διαψεύδω-άλλα τον Δήμο μου. Γράφονται πολλές μπούρδες για το πού ήμουν όταν έκαιγε η φωτιά στην Ανατολική Αττική. Η αλήθεια είναι πως πράγματι βρισκόμουν στην Μύκονο με τον Υπουργό Ναυτιλίας Π Κουρουμπλη τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κο Α Γεωργιάδη τον Δήμαρχο Μυκόνου Κ. Κούκα στα προγραμματισμένα εγκαίνια μιας υπεροχής πρωτοβουλίας για safe water sports που είχε ο Κος Πασχαλακης πατέρας του 10 χρόνου Μιχαηλ που έχασε την ζωή του πριν 3 χρονιά στην Μύκονο, με προσωπικό ενδιαφέρον να γίνει σε όλους τους Δήμους της Αμφικτυονιας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων για να μην χαθούν και άλλες αθώες ζωές. Το βράδυ έφυγα από το νησί με το σκάφος στο οποίο ήμουν φιλοξενούμενος και πήγαμε σε ένα ξερονήσι κοντά στα Κουφονήσια. Μέχρι εκείνη την στιγμή η φωτιά ήταν μακρυά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον δήμο Μαραθώνα», έγραψε.

Δείτε την εν λόγω ανάρτηση:



Ο Ηλίας Ψινάκης, το πρωί της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο στο Καπανδρίτι περισσότερο ως εθελοντής, για να βοηθήσει όπως μπορεί και του ζητηθεί. Μάλσιτα, κουβάλησε μαζί του σάντουιτς και νερά για να μοιράσει στους πυροσβέστες, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες, όπως και τους κατοίκους που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην πυρόσβεση.

Ο κ. Ψινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε για την πυρκαγιά, καθώς βρισκόταν σε ένα ερημονήσι και τον πήρε το πρωί στις 6 η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για να τον ενημερώσει. 

 «Μόλις το άκουσα πήρα ένα ελικόπτερο, τσακίστηκα και ήρθα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σούπερ τυπάκι που ξέρει καλά τη δουλειά του» τον προϊστάμενο της Πυροσβεστικής στο σημείο, με τον οποίο συνομίλησε, ενώ τόνισε ότι «έσβησα και λίγη φωτίτσα».

Καθησύχασε δε τους πολίτες ότι ο δήμος Μαραθώνα δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης