Survivor: O Μισθοφόρος την ασυλία, η Ευρυδίκη την αγωνία

Survivor: O Μισθοφόρος την ασυλία, η Ευρυδίκη την αγωνία

Πανηγύρισε κουνώντας το δάχτυλο στον Ντάνο - Σήμερα η προτελευταία αποχώρηση, πριν τον τελικό - Αν η Βαλαβάνη δεν κερδίσει ούτε απόψε, γίνεται το πρώτο φαβορί για την έξοδο - Τυφλόμυγα έπαιζαν χθες και κοπανούσαν κεφάλια, χέρια και... δόντια!

Survivor: O Μισθοφόρος την ασυλία, η Ευρυδίκη την αγωνία
Ο Αναγνωστόπουλος μόλις είχε κερδίσει στο τσακ κόντρα στον Αγγελόπουλο έναν κρίσιμο αγώνα ατομικής ασυλίας, που έδινε και πάλι τη δυνατότητα στην ομάδα των τριών Μαχητών (την απαρτίζει με τους Μάριο και Βασάλο) να καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της σημερινής ψηφοφορίας για την προτελευταία αποχώρηση παίκτη πριν τα τελικά του Survivor. Ήταν ο τρίτος στη σειρά αγώνας που οι «3» επικράτησαν επί του Ντάνου.

Και επέλεξε να πανηγυρίσει με έναν τρόπο, που σήμαινε πικάρισμα στον αντίπαλό του: Σήκωσε ψηλά το δάκτυλό του και το κούνησε στον αέρα πέρα δώθε, σαν να έλεγε ότι «ποτέ δεν θα με νικήσεις, ποτέ δεν θα πάρεις ασυλία»! Όπως για παράδειγμα κάνουν οι μπασκετμπολίστες, μόλις ρίξουν τάπα σε ένα αντίπαλο, εννοώντας ότι «ποτέ δεν θα μου βάλεις καλάθι»! Θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προκλητικός ο πανηγυρισμός αυτός, πάντως ο Ντάνος κράτησε χαρακτήρα και ψυχραιμία.

Ήταν όμως φανερό ότι οι τρεις Μαχητές που θέλουν να βρεθούν μαζί στον τελικό, ήθελαν εκείνη την ώρα μέσω του Μισθοφόρου να του στείλουν ένα μήνυμα ενόψει του τελικού: ότι μπορούν να τον νικήσουν παρότι θεωρείται το φαβορί.
Κλείσιμο

Αγωνιά η Ευρυδίκη

Τη σκέψη ότι μάλλον θα αποχωρήσει στο σημερινό επεισόδιο του
Survivor, εάν δεν κερδίσει ούτε απόψε, πρέπει να συνηθίζει η Ευρυδίκη, μετά την κατάκτηση της ασυλίας χθες από τον Κώστα Αναγνωστόπουλο.

Κανονικά το ίδιο θα πρέπει να σκέφτεται και ο Σπαλιάρας, ο οποίος επίσης είναι φαβορί για μία θέση υποψηφίου, καθώς εμφανίζεται μέχρι τώρα εντελώς ανίκανος να διεκδικήσει την ατομική ασυλία, κόντρα μεν σε πολύ καλύτερους αγωνιστικά παίκτες του παιχνιδιού, αλλά σε στίβους που δεν θέλουν δα και κάνα σούπερ ήρωα. Απλώς, ο Σπαλιάρας είναι πιο πάνω από την Ευρυδίκη στη λίστα των προτιμήσεων του κοινού και άρα, στην περίπτωση που υποψήφια θα είναι η Βαλαβάνη, τότε θα αποχωρήσει εκείνη.

Ο Αγγελόπουλος το λέει καθαρά, όπως φαίνεται στο τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου: «πρέπει ή εγώ ή η Ευρυδίκη να κερδίσουμε την ασυλία»! Ο Ντάνος ξέρει ότι μόνο εάν η Βαλαβάνη κερδίσει το «κολιέ» της παραμονής θα γλιτώσει την έξοδο. Δείχνει να πιστεύει επίσης ότι μπορεί να «λουφάρει» την συμπαίκτριά του και στην περίπτωση που κερδίσει εκείνος την ασυλία και προτείνει τον Σπαλιάρα ή κάποιον άλλον εκ των Μαχητών, ελπίζοντας ότι μπορεί αυτοί να είναι χαμηλά στη λίστα, καθώς, θεωρητικά, ούτε εκείνος, ούτε άλλος παίκτης γνωρίζει τη σειρά κατάταξης. Και άρα να περιμένει μήπως η Ευρυδίκη είναι πάνω από κάποιον άλλο υποψήφιο και έτσι τη γλιτώσει.

Εάν και την αποψινή ασυλία κερδίσει ένας εκ των Μάριου και Βασάλου (ο Αναγνωστόπουλος δεν θα αγωνιστεί, αφού νίκησε χθες) τότε η τριάδα των υποψηφίων για αποχώρηση θα είναι δεδομένη: Ευρυδίκη, Σπαλιάρας και Αγγελόπουλος – φεύγει η πρώτη έτσι.

Τα κουκιά πλέον είναι μετρημένα. Και οι στρατηγικές των παικτών επίσης. Οι Μάριος, Βασάλος και Αναγνωστόπουλος θέλουν να φτάσουν πακέτο στην τετράδα, όπου υπολογίζουν ότι θα είναι έτσι κι αλλιώς ο Αγγελόπουλος. Άρα κοιτάζουν πώς θα κερδίζουν τις ασυλίες για να γλιτώσουν τις προτάσεις υποψηφιότητας και επιπλέον πώς θα σεντράρουν, μέσω και των τριών ψήφων που διαθέτουν στη μυστική ψηφοφορία οποιονδήποτε εκ των άλλων τριών και πάντως όποιον θεωρούν πιο αδύναμο, ώστε να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι.

Από την άλλη Αγγελόπουλος και Ευρυδίκη, προσπαθούν να πάνε συντονισμένα, ώστε να εξαντλήσει η Βαλαβάνη τις όποιες πιθανότητες έχει να εμφανιστεί στην τετράδα και να μείνει εκτός κάποιος από την τριάδα των πρώην Μαχητών. Δεν είναι εύκολο έτσι όπως είναι και τραυματισμένη, αλλά κανείς τους δεν τα παρατά, ιδίως από τη στιγμή που η Ευρυδίκη έδειξε να τα παλεύει τα παιχνίδια της ατομικής ασυλίας, τα οποία τώρα τελευταία γίνανε πολύ σοφτ.

Ο Σπαλιάρας δείχνει να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του και ουσιαστικά εναποθέτει τις ελπίδες του στο κοινό και στο ενδεχόμενο να τον έχει κατατάξει πάνω από κάποιους άλλους παίκτες. Χωρίς όμως σοβαρή αγωνιστική παρουσία και χωρίς συμμαχίες, μοιάζει να είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο με τους αέρηδες να λυσσομανάνε δίπλα του.

 

Νίκη του Μισθοφόρου στο παιχνίδι της τυφλόμυγας
Έτσι όπως άλλαξε και πάλι τους κανόνες του παιχνιδιού η παραγωγή, το χθεσινό ματς δεν είχε έπαθλο μόνο φαγητό, αλλά και μία ατομική ασυλία για τον νικητή. Αντί δηλαδή να κρίνονται και οι δύο ασυλίες στο αγώνισμα μίας ημέρας, η διαδικασία «έσπασε»: τις δύο ασυλίες τις παίρνουν οι νικητές των δύο ημερών, χθες και σήμερα δηλαδή. Αμέσως μετά το πέρας των δύο αγώνων, (απόψε εν ολίγοις) θα γίνει η μυστική ψηφοφορία και θα βγουν οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση (ή τέσσερις εάν υπάρξει ισοψηφία στη μυστική ψηφοφορία).

Σημειωτέον ότι αυτό θα επαναληφθεί και στο επόμενο διήμερο: την Τρίτη και την Τετάρτη. Μόνο, που το βράδυ της Τετάρτης δεν θα γίνει μυστική ψηφοφορία, αφού οι παίκτες θα είναι πέντε, εκ των οποίων οι δύο θα έχουν κερδίσει τις ατομικές ασυλίες και οι άλλοι τρεις θα είναι αυτόματα υποψήφιοι για αποχώρηση!

Το χθεσινό αγώνισμα ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του και κρίθηκε στο νήμα: Στο τελευταίο αγώνισμα, το «μπαμ και κάτω» που λένε, βρέθηκαν αντίπαλοι ο Αγγελόπουλος και ο Αναγνωστόπουλος. Όποιος νικούσε έπαιρνε την ασυλία, όποιος έχανε για πήγαινε για βρούβες. Στη λεπτομέρεια κέρδισε ο Μισθοφόρος. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που η νίκη πάει στην παρέα των τριών πρώην Μαχητών, που έχουν συνάψει ισχυρή συμμαχία και όχι στον Αγγελόπουλο που πάλεψε μέχρι τέλους πάντως. 

Το παιχνίδι δεν απαιτούσε αγωνιστικά προσόντα και ήταν μάλλον σχεδιασμένο για να παίζουν και γυναίκες, αλλά και γενικά να διεκδικούν τη νίκη και παίκτες αδύναμοι σε απαιτητικούς στίβους. Στην ουσία ήταν μία… «τυφλόμυγα», έστω κι αν η Κυριακή του Τυφλού πέρασε (είναι η πέμπτη Κυριακή μετά το Πάσχα, σύμφωνα με το εορτολόγιο)!

Οι παίκτες είχαν δεμένα τα μάτια και έπρεπε να διασχίζουν, με τη βοήθεια σχοινιών, περί τα 30-40 μέτρα με κάποια εμπόδια: άλλα χαμηλά (τα περνούσαν από πάνω), άλλα  ψηλά εμπόδια (τα περνούσαν από κάτω) και κάποια συνδυασμένα (περνούσαν από μέσα). Μετά έφταναν σε ένα τραπεζάκι όπου ήταν επτά πολύ μικροί πάσσαλοι και έπρεπε σε τρεις «σωστούς» να βάλουν τρεις μπάλες. Τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή, απλώς ο παίκτης έπρεπε να έχει αντίληψη του χώρου και μία σχετική ταχύτητα στις κινήσεις του.

Ο Μισθοφόρος έδειξε να εξοικειώνεται καλύτερα και να παίρνει τα… μέτρα των εμποδίων πιο γρήγορα. Ωστόσο και πάλι ορισμένα λαθάκια τον κράτησαν πίσω. Βασάλος και Ευρυδίκη έδειξαν επίσης καλή προσαρμοστικότητα. Από ένα σημείο και μετά βρήκε ρυθμό και ο Ντάνος. Ο Μάριος ήταν έξω από τα νερά του και μόνο όταν απειλήθηκε να αποκλειστεί πρόωρα έκανε τρεις σερί νίκες και κάπως έδειξε να το παλεύει.

Η Ευρυδίκη κέρδισε τον Μάριο, τον Σπαλιάρα και τον Αγγελόπουλο στον πρώτο γύρο. Μετά νίκησε και τον Βασάλο και τον έκανε έξαλλο! Στη συνέχεια δεν άντεξε και έχασε στη σειρά από Μάριο, Αναγνωστόπουλο και Αγγελόπουλο. Αυτή η τελευταία ήττα από τον Ντάνο διέλυσε τα σύννεφα που πήγαν να δημιουργηθούν όταν κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι τον Αγγελόπουλο, περί «εύνοιας» του τελευταίου προς τη συμπαίκτριά του. Στο αγώνισμα του προηγούμενου επεισοδίου είχε λυσσάξει το διαδίκτυο ότι ο Ντάνος «άφησε» την Ευρυδίκη να τον νικήσει, μήπως πάρει εκείνη την ατομική ασυλία και γλιτώσει την αποχώρηση. Όλα αυτά ξεπεράστηκαν όμως χθες – εκτός αν σήμερα προκύψει κάτι άλλο!

Ο Σπαλιάρας δεν κατάφερε ούτε σε αυτό το στίβο να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Έχασε και τους πέντε αγώνες που έδωσε και αποκλείστηκε πανηγυρικά. Δεν μπόρεσε ποτέ να εξοικειωθεί με το παιχνίδι της τυφλόμυγας. Αυτός και μέσα σε ένα δωμάτιο να του δέσουν τα μάτια είναι ικανός να μην βρει ούτε τους τοίχους!

 


Σπάσανε καρδιές, δόντια, κεφάλια και δάκτυλα!
Το παιχνίδι κυλούσε μάλλον υποτονικά, καθώς οι παίκτες πρόσεχαν και πήγαιναν αργά. Μέχρι που άλλαξε τη ροή ο Βασάλος. Ο Κωνσταντίνος που ήταν και πάλι αφιονισμένος για τη νίκη, άρχισε να επιταχύνει στις κούρσες του, ριψοκινδυνεύοντας να χτυπήσει στα εμπόδια, αφού δεν ήταν εύκολο να καταλάβει πού και πότε πρέπει να επιβραδύνει. Σε ένα ματς με τον Μισθοφόρο, σκοντάφτανε και οι δύο συνέχεια, φτάνοντας στο τελικό σημείο σχεδόν κουτρουβαλώντας! Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν να χτυπήσει ο Βασάλος το δάκτυλό του σε ένα εμπόδιο και μετά να βάζει πάγο - στο δάκτυλο, όχι στο εμπόδιο!



Ο Ντάνος την έπαθε πιο πολύ: τρέχοντας να προλάβει κι αυτός, αφού οι άλλοι ανέβασαν ταχύτητα, χτύπησε στο δόντι του! Παραπονιόταν μετά ότι… έσπασε το δόντι του! Γιατρός δεν φάνηκε, αλλά πάντως εκείνος το έλεγε συνέχεια. Αργότερα χτύπησε δυνατά και το κεφάλι του και έλεγε ότι ο αγώνας του άφησε «δύο παράσημα». Στον τελευταίο αγώνα εξομολογούνταν στην Ευρυδίκη ότι «ζαλίζεται».



«Μπούφλες» πάντως φάγανε κι άλλοι. Για την ακρίβεια σχεδόν όλοι οι παίκτες, όπως ήταν λογικό. Δεν σημειώθηκε πάντως για κάτι σοβαρό. Περισσότερο τον δραματικό τόνο τον έδινε η μουσική επένδυση αυτών των φάσεων, που θύμιζε ταινίες θρίλερ – όλα τα λεφτά σε αυτές είναι η απόκοσμη μουσική που χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες. 


Το παράπονο του Σπαλιάρα
Ένα άλλο αξιοπρόσεκτο στοιχείο, αν και αναμενόμενο, ήταν σίγουρα η απροθυμία αυτή τη φορά του Σπαλιάρα να πανηγυρίζει νίκες των άλλων Μαχητών. Ο Γιάνναρος κατάλαβε έστω κι αργά πως ό,τι και να κάνει στην παρέα των τριών δεν μπαίνει. Μάλιστα έμεινε και πάλι χωρίς φαγητό και συμμετοχή στο έπαθλο. Ο Αναγνωστόπουλος πήρε ξανά μαζί του τον Βασάλο και τον Μάριο. Ο Σπαλιάρας θα ξαναφάει κανονικά στο Survivor μόνο εάν κερδίσει παιχνίδι ο Ντάνος και τον πάρει μαζί του (που μάλλον θα τον προτιμήσει από τους άλλους) ή φύγει απόψε κάποιος από την παρέα των τριών (Μάριος ή Βασάλος δηλαδή, πράγμα όμως απίθανο). 

Αργότερα ο Σπαλιάρας φαινόταν στις δηλώσεις του απογοητευμένος και πικραμένος, αλλά και ψύχραιμος για την κατάσταση αυτή. «Δεν θα γίνεις Μαχητής ποτέ, ρε ψηλέ, ρε ψηλέ» ήταν το σύνθημα που αντηχούσε στα αυτιά του, έστω κι αν δεν βγήκε ποτέ έτσι ακριβώς από τα στόματα των τριών συμπαικτών του!

 
Μπέργκερ με ανανά!
Το έπαθλο περιλάμβανε μία έκπληξη. Ο σεφ Καλλίδης επιστρατεύτηκε να μαγειρέψει για την παρέα των Αναγνωστόπουλου, Μάριου και Βασάλου. Οι τρεις πήγαν σε μία βιλάρα, που στην Ελλάδα θα ήθελες μισθούς ενός χρόνου μόνο για να πληρώνεις τον ΕΝΦΙΑ και κάθισαν μαζί με τον βιρτουόζο της κουζίνας για να βάλουν ένα χεράκι στην ετοιμασία των πιάτων. Ο Αναγνωστόπουλος το παράκανε και έβαλε για την ακρίβεια τα γυμνά του δάκτυλα, τα περιφερόμενα επί μήνες σε κάθε βρωμιά της παραλίας, για να φτιάξει ένα «σουβλάκι» με γαρίδες και ανανά! Πιθανόν να τα έφαγαν κάποιοι αυτά τα «σουβλάκια», αν και δεν αναφέρθηκε κανένα έκτακτο περιστατικό από νοσοκομείο της περιοχής!

Ο Καλλίδης είχε τη φαεινή έμπνευση να βάλει στα μπέργκερ κι από μία φέτα ανανά! Αυτή ήταν μάλλον η συμφωνία με το χορηγό, αυτό έκανε κι αυτός. Πάντως με κάτι τέτοια η έννοια «survivors» αποκτά, έστω και στα τελειώματα του παιχνιδιού, άλλη διάσταση!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης