Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει… ο «ιδανικός» σύντροφος

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει… ο «ιδανικός» σύντροφος

Για να λειτουργήσει και να διαρκέσει μια σχέση, χρειάζεται να επενδύσουμε χρόνο για να γνωριστούμε βαθιά με τον/την σύντροφό μας, να οικοδομήσουμε σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και εκτίμησης και εν τέλει να απολαύσουμε τη ζωή μαζί του

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει… ο «ιδανικός» σύντροφος
Για να λειτουργήσει μια σχέση, χρειάζεται θυσία, αφοσίωση, προσήλωση και αγάπη άνευ όρων. Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε τον/τη σύντροφό μας ως ίσο απέναντί μας. Πολλές σχέσεις αποτυγχάνουν για τον λόγο ότι στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τείνουν να επενδύουν σε μια σχέση ως τρόπο διεξόδου από το φάσμα της μοναξιάς, ως ένα μέσο να επουλώσουν ψυχικά τραύματα ή και απωθημένα ή ακόμα να διασφαλίσουν οικονομική εξασφάλιση. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν σε σχέσεις για να αποκομίσουν όφελος και όχι να προσφέρουν.

Για να λειτουργήσει και να διαρκέσει μια σχέση, χρειάζεται να επενδύσουμε χρόνο για να γνωριστούμε βαθιά με τον/την σύντροφό μας, να οικοδομήσουμε σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και εκτίμησης και εν τέλει να απολαύσουμε τη ζωή μαζί του.  Αν θεωρείτε τον εραστή και σύντροφό σας ως... φίλο σας, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να μείνετε μαζί για πολύ καιρό ακόμα.

Ομολογουμένως, η ζωή δεν είναι πάντα τόσο ευχάριστη. Μπορεί να έρθουν δύσκολες στιγμές που θα μας δυσαρεστήσουν, θα δημιουργήσουν συναισθήματα θλίψης, θα δοκιμάσουν την αντοχή μας και θα μας αποδυναμώσουν και θα πρέπει εν συνεχεία να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας... να «κολλήσουμε» ξανά τα σπασμένα μας κομμάτια.  Ωστόσο, ο/η σύντροφός μας μπορεί να μας οδηγήσει για λίγο μακριά από τη πεζή και ζοφερή όψη της πραγματικότητας. Γνωρίζει πώς να σας κάνει να γελάτε όταν νομίζετε ότι δεν έχετε όρεξη ούτε να χαμογελάσετε και ως δια μαγείας ξεχνάτε όλα τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.

Κλείσιμο
Ο/η σύντροφός σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας και να εκφράσετε την θετική, δημιουργική και αισιόδοξη πλευρά σας που δεν ξέρατε ότι είχατε μέχρι πριν. Νοιάζονται για την ψυχική σας ευεξία και γαλήνη και σκοπός της ζωής τους είναι να σας βλέπουν να περνάτε καλά. Αν νιώθετε αυθεντικά χαρούμενοι, άνετοι και ξέγνοιαστοι μαζί του, τότε το πιο πιθανό είναι πως είναι και  ο ιδανικός σας σύντροφος και πολύτιμος φίλος.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης