Πρώτη φορά εκτός Eurovision με τους Συριζαίους της ΕΡΤ

Πρώτη φορά εκτός Eurovision με τους Συριζαίους της ΕΡΤ

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό και το φιάσκο με το συγκρότημα «Argo» που ο πρόεδρος της ΕΡΤ έστειλε στην Eurovision με απευθείας ανάθεση - Χαμός στο Twitter

Πρώτη φορά εκτός Eurovision με τους Συριζαίους της ΕΡΤ
Χθες το βράδυ η Ελλάδα αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision, για πρώτη φορά από το 2004, οπότε και καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί του διαγωνισμού.

To... Grexit από την
Κλείσιμο
Eurovision και κυρίως το φιάσκο με το συγκρότημα «Argo», το οποίο ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής έστειλε στον μουσικό διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και πλέον σχολιάζεται έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Το τραγούδι «Utopian Land» με το οποίο συμμετείχε στον Α΄ημιτελικό το συγκρότημα «Argo» και η αποτυχία του να περάσει στην επόμενη φάση της Eurovision έκαναν τα social media να πάρουν «φωτιά», με τους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν τις τελευταίες ώρες όλα όσα νιώθουν για τον αποκλεισμό, σε μια σειρά από «καυστικά» σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με την ελληνική κρίση.

To hashtag #eurovisiongr βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα trends στο Twitter και την τιμητική του έχει κατά κύριο λόγο ο... «κόφτης» στον οποίο, σύμφωνα με πολλούς τους χρήστες του Twitter, οφείλεται η αποτυχία μας, ενώ κάποιοι άλλοι «είδαν» στον αποκλεισμό μας τις άγριες προθέσεις της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, όπως το Grexit.

Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω tweets: 


-Ετσι χάνονται θέσεις εργασίας. Απο που θα ζησει η πιτσαρια αν δεν είμαστε στον τελικό #eurovisiongr #foustanela

-Όταν ο Τσίπρας έλεγε "Θα χτυπάμε το νταούλι και η Ευρώπη θα χορεύει στο ρυθμό μας" εννοούσε το χθεσινοβραδυνό euro-φιάσκο ;!

-Χθες ξεκινησε ο #koftis να εφαρμοζεται στην Ελλαδα. Τα αστεια με την Ευρωπη τελειωσαν #eurovisiongr

-Πρώτη φορά αριστερά και ούτε την αξιολόγηση της Eurovision δεν περάσαμε!!ε ρε γλέντια!!

-Η Ευρώπη μας τραβάει το χαλάκι σιγά-σιγά αντί να το καβαλήσουμε κ να φύγουμε μόνοι μας!!!
#eurovisiongr 


Η εμφάνιση του συγκροτήματος «Argo» σχολιάστηκε επίσης με αρνητικό τρόπο στο Twitter και από το BBC! 



Μερικά από τα επίμαχα «τιτιβίσματα»







Οι «Argo» ήταν η φετινή ελληνική συμμετοχή με ένα τραγούδι που μιλούσε για το προσφυγικό με έντονο το ποντιακό στοιχείο, καθώς ήταν τραγουδισμένο στα ποντιακά και τα αγγλικά, ενώ το συνόδευε η ποντιακή λύρα.

Τους Argo αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Elbrus – Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Η ελληνική συμμετοχή των «Argo» εμφανίστηκε δεύτερη στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού που διεξήχθη χθες βράδυ στο Globe Arena της Στοκχόλμης, με οικοδεσπότες τον περσινό νικητή του διαγωνισμού, Μανς Ζέλμερλοου και την παρουσιάστρια Πέτρα Μέντε. Από ελληνικής πλευράς μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ τον διαγωνισμό παρουσίασαν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η εμφάνιση της Ελλάδας στην Eurovision




Δείτε βίντεο : Σκληρή κριτική στην ΕΡΤ και τον Τσακνή για το φιάσκο της Eurovision


Η Κύπρος στον τελικό
Από τις 18 χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό προκρίθηκαν οι δέκα, οι οποίες είναι: Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Κροατία, Αυστρία, Αρμενία, Τσεχία, Κύπρος, Μάλτα.

Οι χώρες που προκρίθηκαν χθες το βράδυ θα προστεθούν στις δέκα που θα προκριθούν από τον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 12 Μαΐου, και φυσικά στις BIG 5, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τη διοργανώτρια Σουηδία, και θα αποτελέσουν τις 26 χώρες που θα πάρουν μέρος στον τελικό του Σαββάτου, 14 Μαΐου.

Στον Α' Ημιτελικό της Eurovision, πάντως, την παράσταση έκλεψε η εμφάνιση της Ρωσίας. Αλλωστε, είναι και το μεγάλα φαβορί. Το «You Are The Only One» του Sergey Lazarev έχει μπόλικο άρωμα Ελλάδας αφού τη μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ τη χορογραφία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Ο τραγουδιστής είναι ντυμένος στα μαύρα όπως και οι τέσσερις χορευτές που εμφανίζονται για πολύ λίγο μαζί του στη σκηνή ενώ η παρουσίαση του είναι πολύ εντυπωσιακή.

Η εμφάνιση της Ρωσίας


Δείτε βίντεο: Eurovision: "Argos" θάνατος για την ελληνική συμμετοχή 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης