Πέθανε η «αιώνια παρθένα» της Ιαπωνίας και μούσα του σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα

Πέθανε η «αιώνια παρθένα» της Ιαπωνίας και μούσα του σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα

Η ιστορία της ηθοποιού, είναι μυστηριώδης γιατί σε ηλικία 43 ετών απομονώθηκε σε μια μικρή πόλη χωρίς ποτέ να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της 

Πέθανε η «αιώνια παρθένα» της Ιαπωνίας και μούσα του σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα
Η πιο μυστηριώδης σταρ της Ιαπωνίας, η Σετσούκο Χάρα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, σε νοσοκομείο της πόλης Κανάγκουα, από πνευμονία. 

Η μούσα του σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάβα, αποκαλούνταν από τους συμπατριώτες της ως η «αιώνια παρθένα», κι αυτό γιατί ενώ η Ιαπωνία, μετά τον πόλεμο, κλείνεται στον «εαυτό» της και η καθημερινότητα περιορίζεται στην εργασία και στην οικογένεια, η Σετσούκο Χάρα παραμένει ανύπαντρη και χωρίς παιδιά. Η ηθοποιός επιλέγει να περνάει σχεδόν αποκλειστικά τον καιρό της δίπλα στην αδελφή της.

Κλείσιμο


Η ιστορία της ηθοποιού, είναι μυστηριώδης γιατί σε ηλικία 43 ετών και ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της, σταματάει τον κινηματογράφο και αποσύρεται σε μια μικρή πόλη δίπλα στο Τόκιο, την πόλη Κανάγκουα, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή. Η ίδια όσο κι αν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους όλα αυτά τα χρόνια, δεν εξήγησε ποτέ τους λόγους που αποφάσισε να απομονωθεί. 

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι διάλεξε αυτή την πόλη γιατί εκεί γύρισε τις περισσότερες ταινίες της και γιατί εκεί βρίσκεται ο ναός όπου έχουν τοποθετηθεί οι στάχτες του λατρεμένου της σκηνοθέτη Γιασουζίρο Οζου.

Ο πρώτος της ρόλος ήταν το 1936, στην γερμανο-ιαπωνική ταινία Daughter of the Samurai, γυρισμένη από τον γερμανό σκηνοθέτη προπαγάνδας Αρνολντ Φρανκ. Για την ταινία ταξίδεψε στη Γερμανία και συναντήθηκε με τον Γιόζεφ Γκέμπελς!

Η αδελφή της ήταν η οπερατέρ Γιόσιο Αίντα, η οποία συνεθλίβη στις ρόδες ενός τρένου, μπροστά στην Σετσούκο Χάρα, ενώ γύριζαν την ταινία Shiarao.  Αυτή η τραγωδία σημάδεψε την σταρ για πάντα, παρότι επέστρεψε στα πλατό για τα γυρίσματα της ταινίας Voyage à Tokyo, του μεγάλου σκηνοθέτη Οζου. 

Έπαιξε και με τον άλλο μεγάλο σκηνοθέτη της Ιαπωνίας, τον Ακίρα Κουροσάβα, ο οποίος είχε βρει στο πρόσωπο και στην προσωπικότητα της την αξεπέραστη μούσα του. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης