Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα

Μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες της περιοχής επισημαίνουν ότι η μονάδα αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία και προσκρούσει στο άρθρο 24 του Συντάγματος περί προστασίας του φυσικού, ανθρωπογενούς αστικού περιβάλλοντος

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα
Ως αντισυνταγματική και παράνομη να ακυρωθεί  η από 9.11.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων με την οποία επετράπη η χωροθέτηση του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα Αττικής, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας  γνωστές μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες (Ανώνυμες Εταιρείες) και μια Τράπεζα, οι οποίες είναι εγκατεστημένες κοντά στην επιλεγείσα περιοχή του οικοδομικού τετραγώνου 17.

Κατ΄ αρχάς, επισημαίνουν, ότι η μονάδα  αποτέφρωσης κοντά στις εγκαταστάσεις τους είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία.

Παράλληλα,  υποστηρίζουν ότι  το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή μονάδας αποτέφρωσης προσκρούει στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το φυσικό, ανθρωπογενές αστικό περιβάλλον.      

Κλείσιμο
Η χωροθέτηση Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στον Ελαιώνα δεν είναι μέσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις  της περιοχής, αφού το ΟΤ 17 είναι χαρακτηρισμένο  ως   κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και παράνομα αποχαρακτηρίζεται και μετατράπηκε σε οικοδομήσιμο χώρο κατάλληλο για ανέγερση κτιρίου για τη δραστηριότητα του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Επίσης, είναι επιπρόσθετα αντισυνταγματική καθώς επιδεινώνει το περιβάλλον της περιοχής, την ποιότητα ζωής και τους όρους διαβίωσης  των κατοίκων.

Ακόμη, δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, ενώ αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, καταλήγουν οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης