Πάτρα: Συνελήφθη Πακιστανός με χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Πάτρα: Συνελήφθη Πακιστανός με χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στο σπίτι του νεαρού αλλοδαπού, βρέθηκαν 15.000 πακέτα τσιγάρων και 800 συσκευασίες με τυποποιημένο καπνό συνολικού βάρους 40 κιλών

Πάτρα: Συνελήφθη Πακιστανός με χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού
Την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στα «κεφάλι» οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας καπνικών ειδών, εκτιμούν ότι βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην Πάτρα, μετά την σύλληψη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. ενός 28χρονου Πακιστανού με μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού.

Κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στο σπίτι του νεαρού αλλοδαπού, βρέθηκαν 15.000 πακέτα τσιγάρων και 800 συσκευασίες με τυποποιημένο καπνό συνολικού βάρους 40 κιλών, όλα διαφόρων εταιρειών αλλά χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.  Ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το Τελωνείο Πατρών υπολόγισε τους διαφυγόντες φόροι και δασμούς σε 63.666 ευρώ.

*** Άλλοι δυο Πακιστανοί ηλικίας 31 και 19 χρόνων συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι τους έκαναν έλεγχο και βρήκαν στην κατοχή τους 90 πακέτα τσιγάρα και 25 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 1.250 γραμμάρια καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Τα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο και οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης