Με σύνθημα «Το όνομα Μακεδονία είναι η Ψυχή μας» θα διεξαχθεί το τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο

Με σύνθημα «Το όνομα Μακεδονία είναι η Ψυχή μας» θα διεξαχθεί το τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο

Το Πανηλειακό Συλλαλητήριο σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διοργανωθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη (ΟΤΕ) στην καρδιά του Πύργου

Με σύνθημα «Το όνομα Μακεδονία είναι η Ψυχή μας» θα διεξαχθεί το τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο
Στον Πύργο της Ηλείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου το τρίτο κατά σειρά συλλαλητήριο για την Μακεδονία 

Το Πανηλειακό Συλλαλητήριο σύμφωνα με τους διοργανωτές θα διοργανωθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη (ΟΤΕ) στην καρδιά του Πύργου. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Γιώργης Τάκη Δόξας, γιος του γνωστού Ηλείου ποιητή και σύμβουλου Μάρκετινγκ και ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Στην ανακοίνωση τους οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: «Μακεδονία: ένα θέμα που μας αφορά όλους…. Όπως στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνος (1904-1908), όταν πάλι Μακεδονομάχοι από όλην την ελεύθερη Ελλάδα και φυσικά και από την Ηλεία έτρεξαν να σώσουν την Μακεδονία μας και τους ομοεθνείς μας από την ξένη επιβολή. Η Ηλεία, η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, το μέρος που ένωνε για αιώνες όλον τον Ελληνισμό, βρίσκεται και σήμερα στην πρωτοπορία των Αγώνων για την Ιστορική Αλήθεια και την υπεράσπιση των Ελληνικών Δικαίων. Την Κυριακή 18 Μαρτίου ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι στους Παραχαράκτες της Ιστορίας…. Στον Πύργο, δίπλα στο άγαλμα του ήρωα που ένωσε τους Έλληνες το 1821, του Γέρου του Μωριά, η Ηλεία, η Πελοπόννησος δείχνει πάλι τον δρόμο του Αγώνα. 

Κλείσιμο
Δεν ξεχνάμε την Ιστορία μας, δεν δεχόμαστε να προσβάλλεται το Παρελθόν και να υπονομεύεται το Μέλλον μας. 

Σύλλογοι, Σωματεία και Φορείς της Ηλείας, από όλες τις περιοχές της, ενώνουν τις φωνές τους για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Όλοι μαζί είμαστε ανίκητοι. 

Εδώ, που τον 4ο αιώνα πΧ ο Μέγας Αλέξανδρος ίδρυσε το Φιλιππείον, για να τιμήσει την Βασιλική Οικογένεια της Μακεδονίας, δίνουμε μία απάντηση σε όποιον αμφισβητεί τα Αιώνια Δίκαιά μας…. Ο τόπος που έδωσε το Φως απαιτεί τον σεβασμό στην Αλήθεια και τον Πολιτισμό. 

Η Ηλεία του Πολιτισμού, της Ολυμπιακής Φλόγας, της Ήλιδος και του Επικουρίου Απόλλωνος είναι ένα διαρκές σύμβολο ΕΝΟΤΗΤΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Η Ηλεία μας. Η Ηλεία που ποτέ δεν απουσίασε από τους μεγάλους και ωραίους Αγώνες του Ελληνικού Έθνους. Αυτό το γνωρίζουν όχι μόνο οι Έλληνες όλης της Γης, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, προσκυνητές του Μεγαλείου του Τόπου και των Ανθρώπων… Την Κυριακή 18 Μαρτίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Πύργο Ηλείας. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Κοινό Αγώνα για την Αλήθεια και την Ελλάδα μας, που βάλλεται από αμφισβητίες και παραχαράκτες….
Αγώνας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία μάχη για τον σεβασμό στο Παρελθόν και μία προοπτική για το Μέλλον μας.  Η Ηλεία για μία ακόμη φορά ενώνει τους Έλληνες. Από την γωνιά αυτήν της Πελοποννήσου δίνουμε τον καλό και καθαρό αγώνα της Πίστεως στα Ιδανικά του Ελληνισμού.  Το όνομα είναι η Ψυχή μας. Το όνομα και ο πολιτιστικός θησαυρός της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι ένα στολίδι της Ελληνικής μας Πολιτισμικής παρουσίας. Η καπήλευσή του από τους γείτονές μας είναι προσβολή στην Ανθρωπότητα. Την Ανθρωπότητα που γνωρίζει τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και τον σέβεται, αλλά έχει δεχθεί την συνεχή αλλοίωση της Σκοπιανής Προπαγάνδας και τώρα οφείλει να μάθει από εμάς την Αλήθεια. Ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται. Δεν έχει χαθεί τίποτε. Αγώνες χαμένοι είναι μόνο όσοι Αγώνες δεν δίνονται. 

Η Ηλεία των Μεγάλων Εθνικών Αγώνων, των Συλλαλητηρίων για τον Ελληνισμό συνεχίζει να δηλώνει το ¨παρών¨ της. Από την δεκαετία του 1950 και τα Συλλαλητήρια σε Πύργο και Αμαλιάδα για τον Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού έως την δεκαετία του 1980 και τους αγώνες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και έως το 1994 και το μεγάλο Συλλαλητήριο στον Πύργο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, όσο η ΑΔΙΚΙΑ και το ΨΕΥΔΟΣ θέλουν να μας υποτιμούν τα Δίκαιά μας, να μας κλέβουν την Ιστορία μας….
Θα συνεχίζεται μέχρι να σεβαστούν όλοι την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης