Μύκονος: Απίστευτες καταγγελίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και χρηματισμό τοπικών παραγόντων

Μύκονος: Απίστευτες καταγγελίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και χρηματισμό τοπικών παραγόντων

Η δισέλιδη καταγγελία εστάλη ταχυδρομικώς στις αρμόδιες Αρχές, όπως και στο protothema.gr από πολιτικούς μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στο νησί

Μύκονος: Απίστευτες καταγγελίες για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και χρηματισμό τοπικών παραγόντων
Στους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών Σύρου στη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και στα αρμόδια υπουργεία εστάλη καταγγελία για κραυγαλέες περιπτώσεις πολεοδομικών αυθαιρεσιών 
 
Η δισέλιδη καταγγελία εστάλη ταχυδρομικώς στις αρμόδιες Αρχές, όπως και στο protothema.gr από πολιτικούς μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο. 

Στο περιεχόμενο της καταγγελίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, περιλαμβάνονται απίστευτες περιπτώσεις αυθαιρεσιών, ενώ γίνεται λόγος και για χρηματισμό δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι ενώ γνώριζαν για τις παρανομίες φέρονται πως επέλεξαν να τις αποσιωπήσουν έναντι ανταλλάγματος.

Κλείσιμο
Πριν από μερικές μέρες είχαμε αποκαλύψει στην έντυπη έκδοση μας το τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Ένα άνευ προηγουμένου όργιο αυθαιρεσιών βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη με τις εμπλεκόμενες αρμόδιες αρχές να δηλώνουν αδυναμία να το αντιμετωπίσουν ή απλά να κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες για ευνόητους λόγους.



Στην καταγγελία λοιπόν αναφέρονται οκτώ κραυγαλέες περιπτώσεις, ξεκινώντας από μια παράνομη οικοδομή στη περιοχή Δεξαμενές Μυκόνου, οι ιδιοκτήτες της οποίας φέρονται να έχτισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε απαλλοτριωμένη δωδεκάμετρη λουρίδα του δημοσίου, με τις ευλογίες δυο τοπικών παραγόντων, ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με την καταγγελία φέρεται να γνώριζε για τις παράνομες εργασίες αλλά χρηματίστηκε.

Στην αμέσως επόμενη περίπτωση, αναφέρεται το όνομα ενός λογιστή, ο οποίος, σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας, σε κατοικία 100 τ.μ. έκανε καταστήματα 500 τ.μ.

Δυο ευυπόληπτοι Μυκονιάτες που τυγχάνουν συγγενείς τοπικού παράγοντα καταγγέλλονται για κατασκευή αυθαίρετου καταστήματος στο οποίο έγιναν 200 τ.μ. ισόγειο και 200 τ.μ. όροφος, ενώ ένας άλλος «για αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται σε κεντρικό βενζινάδικο και αφορούν σε παραπήγματα 100 τ.μ στη θέση των οποίων έγιναν καταστήματα 1000 τ.μ !».

Στην καταγγελία γίνεται αναφορά και σε πλήθος αυθαίρετων κατασκευών άνω των 5.000 τ.μ στην περιοχή όπου βρίσκεται γνωστό σούπερ μάρκετ και κατάστημα με αρτοποιήματα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο περιεχόμενο της καταγγελίας περιλαμβάνονται και γνωστά ονόματα τοπικών παραγόντων για αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Καλών Τεχνών Μυκόνου σε οικόπεδο το οποίο είναι δεσμευμένο για την επέκταση σχεδίου πόλεως Μυκόνου καθώς και για δυο αυθαίρετες κατοικίες στην Κορακιά Μυκόνου που ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του ενός εκ των δυο τοπικών παραγόντων.

Τέλος γίνεται αναφορά και στην κατασκευή μπιτς μπαρ μέσα στο οποίο έγινε μεγάλη αυθαίρετη κατασκευή με τις ευλογίες τοπικών παραγόντων.

Κλείνοντας την επιστολή τους οι μηχανικοί και απευθυνόμενοι προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σημειώνουν: «Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες μήπως και σώσουμε το νησί μας από την αλόγιστη δόμηση».   

Δείτε παρακάτω το πλήρες κείμενο της καταγγελίας




 
   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης