Επίθεση αγνώστων στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά - Πέντε τραυματίες, οι τρεις σοβαρά

Επίθεση αγνώστων στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά - Πέντε τραυματίες, οι τρεις σοβαρά

Πληροφορίες για επίθεση χρυσαυγιτών - Μεταξύ των τραυματιών η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα - Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει την εμπλοκή της στο επεισόδιο

Επίθεση αγνώστων στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά - Πέντε τραυματίες, οι τρεις σοβαρά
Επεισόδιο με τρεις σοβαρά τραυματίες και δύο ελαφρότερα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», στην οδό Ναυάρχου Βότση 11, στον Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι, μπήκαν στη «Φαβέλα», με αναμμένους πυρσούς φωνάζοντας «Αίμα τιμή χρυσή αυγή».

Η είσοδος των αγνώστων προκάλεσε  ένταση με τα άτομα που βρίσκονταν στη λέσχη «Φαβέλα» με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια από τα οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. 

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσώπων που βρίσκονταν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο, οι εισβολείς που προκάλεσαν τα επεισόδια ήταν χρυσαυγίτες. 

Βαρύτερη τραυματισμένη εμφανίζεται η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπως και οι άλλοι δύο σοβαρά τραυματίες.

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει την εμπλοκή της στο επεισόδιο

«Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή της σε επεισόδια στην περιοχή του Πειραιώς, επεισόδια τα οποία καταδικάζει απερίφραστα» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

«Οι επαγγελματίες συκοφάντες δεν είναι τυχαίο ότι προέβησαν σ’ αυτή την εκστρατεία λάσπης εναντίον μας μία ημέρα μετά την μεγάλη δημοσκόπηση, η οποία αναδεικνύει πανηγυρικά τρίτο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Ο δόλος τους είναι δεδομένος, γιατί προέβησαν στις ψευδολογίες τους χωρίς καν να λάβουν τον κόπο να ερωτήσουν την Χρυσή Αυγή για το συμβάν» προσθέτει και καταλήγει: «Η αστυνομία να κάνει το καθήκον της και να συλλάβει τους προβοκάτορες και όσους ευθύνονται για περιστατικά πολιτικής βίας, της οποίας συστηματικά είναι θύμα η Χρυσή Αυγή με την ανοχή του κράτους του Σύριζα. Ως γνωστόν μέχρι σήμερα για τις επιθέσεις που έχουν γίνει εναντίον γραφείων και στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν έχει συλληφθεί ποτέ κανείς».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης