Έντονο το ενδιαφέρον των συμβολαιογράφων για το θεσμό της διαμεσολάβησης

Έντονο το ενδιαφέρον των συμβολαιογράφων για το θεσμό της διαμεσολάβησης

Η μεγάλη παρουσία των συμβολαιογράφων  στην εκδήλωση κατέδειξε το ενδιαφέρον του συμβολαιογραφικού κόσμου, όπως έλεγαν οι ίδιοι κατά  τις εργασίες της διημερίδας, για το θεσμό της διαμεσολάβησης

Έντονο το ενδιαφέρον των συμβολαιογράφων για το θεσμό της διαμεσολάβησης
«Ο θεσμός της διαμεσολάβησης και οι νέες εξελίξεις με το νόμο 4512/2018», ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος   Αθηνών, Πειραιώς,   Αιγαίου και Δωδεκανήσου  στα γραφεία του τελευταίου.

Η μεγάλη παρουσία των συμβολαιογράφων  στην εκδήλωση κατέδειξε το ενδιαφέρον του συμβολαιογραφικού κόσμου, όπως έλεγαν οι ίδιοι κατά  τις εργασίες της διημερίδας, για το θεσμό της διαμεσολάβησης,  ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για το πως διεξάγεται η διαμεσολάβηση, ποιος είναι ο ρόλος των συμβολαιογράφων και ποια είναι τα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του νόμου 4512/2018 για την μερική υποχρεωτικότητα.

Παράλληλα, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του εν λόγω συμβολαιογραφικού Συλλόγου  Γεώργιος Ρούσκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την ψήφιση του νέου νόμου για τη διαμεσολάβηση και τόνισε την στήριξη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου στον θεσμό που μπορεί πραγματικά να διαφοροποιήσει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις και τις διαφορές μας.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο συμβολαιογράφος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου  Αθηνών, Πειραιώς, κ.λπ. και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής   Αθανάσιος Δράγιος, παρουσίασε το Κοινοτικό νομοθετικό πλαίσιο και μίλησε για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συμβολαιογράφων για τη διαμεσολάβηση στις διασυνοριακές διαφορές. Ο κ. Δράγιος, επίσης, ενημέρωσε για τις διατάξεις του νέου νόμου (4512/2018), για τις υπαγόμενες διαφορές, την εκτελεστότητα του πρακτικού διαμεσολάβησης καθώς και για τις διαφορές που υποχρεωτικά υπάγονται στη διαμεσολάβηση.

Εκ μέρους του ΟΠΕΜΕΦ, ο γενικός γραμματέας του   Νικόλας Κανελλόπουλος, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της συζήτησης, αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να δώσουν οι συμβολαιογράφοι στη διαμεσολάβηση και σε καλές πρακτικές άλλων χωρών με έμφαση στο παράδειγμα της Ιταλίας, ειδικά για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας.
Τέλος, η δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών   Νανά Παπαδογεωργάκη, ανέλυσε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαμεσολάβηση, ενώ  έγινε συζήτηση επί των άρθρων που εισήχθησαν στο νόμο 4512/2018, όπως: Υποχρεωτικότητα, αρμοδιότητες κεντρικής επιτροπής διαμεσολάβησης,  Κώδικας Δεοντολογίας, φορείς κατάρτισης, πρόγραμμα σπουδών, διαπίστευση -διαμεσολαβητών.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης