Στους δρόμους τα τρακτέρ - Πού και πότε στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Στους δρόμους τα τρακτέρ - Πού και πότε στήνουν μπλόκα οι αγρότες

Τα τρακτέρ του θεσσαλικού κάμπου έδωσαν τον ρυθμό των αγροτικών κινητοποιήσεων για το 2018 - Ποιοι ακολουθούν 

Στους δρόμους τα τρακτέρ - Πού και πότε στήνουν μπλόκα οι αγρότες
Tον ρυθμό των αγροτικών κινητοποιήσεων έδωσε χθες, Δευτέρα, η Καρδίτσα με το πρώτο μπλόκο 
του 2018 να είναι γεγονός. 

Τα πρώτα τρακτέρ βρίσκονται ήδη στην Καρδίτσα στο ύψος του Δέλτα και τα 300 αυτά τρακτέρ στον Ε65
Κλείσιμο
δεν θα είναι τα μόνα καθώς από αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να βγουν στους δρόμους οι αγρότες ων Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι. 






Κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα προετοιμάζουν την ίδια μέρα και οι αγροτικοί σύλλογοι στη Μαγνησία (Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού - Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού) στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Πάντως, πως αύριο, Τετάρτη, στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διευρυμένη συνάντηση αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που δεν συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Για την Πέμπτη, απόφαση για μπλόκο στα Πραιτώρια έχουν πάρει οι αγρότες του Ηρακλείου, ενώ συγκέντρωση οργανώνουν και στην Κουλούρα οι παραγωγοί της Ημαθίας. Την ίδια ημέρα, οι αγρότες της Λάρισας αναμένεται να στήσουν το μπλόκο τους στον κόμβο του Πλατυκάμπου και όχι σε εκείνον της Νίκαιας, όπως κάθε χρόνο. Στην Πελοπόννησο, τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης θα παρατάξουν τα μηχανήματά τους στον σταθμό της Μεσσήνης.



Την Παρασκευή σειρά έχουν οι αγρότες της Κρήτης. Στα Χανιά οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στο Ρέθυμνο στον κόμβο Μάντρες και στην Άρτα επίσης οι αγρότες της περιοχής προετοιμάζουν συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί, στη γέφυρα της Άρτας.

Το Σάββατο έχει αποφασιστεί μπλόκο στον δρόμο Αγρινίου - Μεσολογγίου, μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας. 

Την Κυριακή, στον αγώνα μπαίνουν και οι Αγροτοκτηνοτρόφοι της Βαλαώρας Ευρυτανίας, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας του Αγραφιώτη στο Κρυονέρι, ενώ στην Κοζάνη πιθανώς θα στήσουν μπλόκο στη γέφυρα των Σερβίων. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, παίρνοντας θέση στον κόμβο Αντιγόνου.

Την ερχόμενη Δευτέρα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Φθιώτιδας αναμένεται να στήσει μπλόκα σε Ανθήλη και Δομοκό. 

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται στις 3 Φεβρουαρίου, οπότε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της έκθεσης Agrotica.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, η μείωση του κόστους παραγωγής και της τιμής του πετρελαίου, το ύψος των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά και η ασφάλιση της παραγωγής τους στον ΕΛΓΑ, το ζήτημα των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης