«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν έξι ηλικιωμένους

«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν έξι ηλικιωμένους

Οι δράστες ηλικίας 39 και 55 χρόνων έπειθαν τα θύματά τους ότι κινδύνευαν από ηλεκτροπληξία και πυρκαγιά κι ότι έπρεπε να απομακρύνουν τις οικονομίες και τα τιμαλφή τους από το σπίτι

«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν έξι ηλικιωμένους
Τον ένα μετά τον άλλο εξαπατούσαν τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το κόλπο της υποτιθέμενης διαρροής ρεύματος στα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, δυο επιτήδειοι που παρίσταναν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.. Όμως, μετά την έκτη κλοπή που έκαναν, συνελήφθησαν.

Οι δράστες ηλικίας 39 και 55 χρόνων έπειθαν τα θύματά τους ότι κινδύνευαν από ηλεκτροπληξία και πυρκαγιά κι ότι έπρεπε να απομακρύνουν τις οικονομίες και τα τιμαλφή τους από το σπίτι. Μόλις εκείνοι τα έβγαζαν έξω, τα άρπαζαν και γίνονταν καπνός. Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες κινητοποίησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που ταυτοποίησαν τους «μαϊμού» τεχνικούς.

Μετά από αναζητήσεις, οι δυο Έλληνες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 1.045 ευρώ και κοσμήματα, οκτώ από τα οποία και 750 ευρώ αποδόθηκαν σε μία 81χρονη που ήταν το τελευταίο τους θύμα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με κατηγορίες για απάτες και κλοπές, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης